Spor

Fatih Altaylı: Emre Belözoğlu'nu izlerken AK Partili bir bakanı izliyor gibi hissettim; belki benzer bir eğitimden geçtikleri için, bilemiyorum

30 Mart 2021 15:07

T24 Spor

Fenerbahçe'de Erol Bulut yerine teknik direktör olarak getirilen Emre Belözoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren HaberTürk yazarı Fatih Altaylı,"Emre'yi izlerken AK Partili bir bakanı izliyor gibi hissettim, belki benzer bir eğitimden geçtikleri için bilemiyorum" diye konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı, BloombergHT'de yayımlanan Spor Saati programında spor gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emre Belözoğlu'nun gazetecilerin sorularına cevap verdiği görüntüler üzerine değerlendirmelerde bulunan Altaylı, "İlginç, Emre'yi izlerken AK Partili bir bakanı izliyor gibi hissettim. Konuşma üslubu, vücut dili, konuşma biçimi, mimikleri falan tam öyleydi. Belki benzer bir eğitimden geçtikleri için, bilemiyorum ama AK Partili bir bakan izliyormuş gibi hissettim. Vücut dili söyleyiş biçimi bana onu hissettirdi. Onu bir tarafa koyarsak Emre'nin söyledikleri doğru. 10 maç var, 30 puan demek. Çok şeye gebe bir lig. Zor mu zor, imkansız mı imkânsız değil ama gebe.

Söyleyeceğim esas şey şu; Emre ne dedi, 'Türk futbol tarihinin en önemli teknik direktörlerinden biri olmak istiyorum' Bu şu demek, Emre Fenerbahçe’nin kalıcı teknik direktörü olmak istiyor. Niye? Çünkü ya Fenerbahçe'nin kalıcı teknik direktörü olur ya da ligin içerisinde bir gün orada bir gün başka takımda olan teknik direktörlerinden biri olur. En iyilerden biri olmak istiyorsa Fenerbahçe'de kalıcı olması lazım. Ama bu sene elde edeceği sonuçlar tatminkâr olmazsa eğer ve bundan sonra Fenerbahçe'nin garip puan kayıpları devam ederse kalıcı olamaz" diye konuştu.

"10 maçta 6'dan fazla maç kaybederse Emre kalamaz"

Altaylı, "Çünkü Fenerbahçe'nin Emre'yi seneye yarım sezon taşıyıp sonra o sezonun ortasında Emre'yi de kovma lüksü olmayan bir başkanı var artık. Bu 10 maç Eemre için önemli. 10 maçta 6'dan fazla kaybederse Emre kalamaz. Kimse tutamaz onu orada. Önümüzdeki sene için de iyi bir ışık olmaz o.

O yüzden Emre bir yandan takımla uğraşırken yönetim başka teknik direktör adayları arayışı içinde olacak diye düşünüyorum. Makul olan budur bir yönetim ve başkan açısından. Bu Emre'yi rahatsız eder mi? Haliyle eder. Baştan konuşulduysa etmez ama konuşulmadıysa eder. Ama sonuç olarak şunu söyleyebilirim; Emre'nin bu göreve getirilmesi ve Erol Bulut’un kovulması doğru bir hamle olmuştur" ifadelerini kullandı.