Gündem

Fatih Altaylı: Dün FETÖ’nün kayığında, bugün başkasının yalısının balkonunda menfaat karşılığı oturup bağıranların yandaşlıklarından bahsedilemez

22 Ocak 2020 12:41

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazının tepki topladığının altını çizerek, “Dün bıraktığım yerden devam edersek, elbette ki gazetecilerin, medyaların, medya gruplarının belirli bir siyaseti destekleme hatta duruma göre bunu körü körüne yapma hakları da bana göre bir tür fikir özgürlüğü kapsamında. Buna saygı duymamız lazım. Ancak bunun 'mali' tarafının da destek kadar 'açık' ve şeffaf olması gerekiyor” düşüncesini dile getirdi. Altaylı, isim vermeden, "Dün FETÖ’nün kayığında, bugün başkasının yalısının balkonunda menfaat karşılığı oturup bağıranların yandaşlıklarından bahsedilemez. Onlarınki gazetecilik değildir çünkü" eleştirisini yaptı. 

Altaylı, "Yandaş olan gazeteciler okunurluk veya etkinliklerinin ötesinde ödüllendiriliyor mu, hak etmedikleri makamlara ya da köşelere getiriliyor mu, görevlerinin reel ekonomisinin üzerinde paralarla ödüllendiriliyor mu? Bunlar şeffaf olmadığı ve okur ya da toplum tarafından bilinmediği müddetçe hangi tarafta olursa olsun yandaşlık 'zararlı'  bir iş haline gelir. Ahlaksızlığa dönüşür. Mesele Emin Çölaşan’ı severiz veya sevmeyiz ama tarafını mali nedenlerle seçmediği, desteğinin satın alınacak türden olmadığından eminizdir. Ya da rahmetli Hasan Karakaya’nın veya Abdurrahman Dilipak’ın da beğenip beğenmediğimizden bağımsız olarak saflarını 'satışa çıkarmadıklarını' biliriz.
Yoksa dün FETÖ’nün kayığında, bugün başkasının yalısının balkonunda menfaat karşılığı oturup bağıranların yandaşlıklarından bahsedilemez. Onların ki gazetecilik değildir çünkü. Satılmışlığın yandaşlığı olmaz. Ancak fiyatı olur" görüşünü savundu. 

Yazının devamı için tıklayın