Gündem

Fatih Altaylı'dan eski AKP milletvekili Uğur Işılak'ın kadınlara yönelik sözlerine tepki: Bu kafa Meclis’te olursa, o kafa dışarda gezer

06 Aralık 2019 11:02

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, eski AKP milletvekili Uğur Işılak’ın kadınlara yönelik sözlerine bugünkü köşesinden tepki gösterdi. Altaylı, “Kadının binlerce yıllık 'Birey olma' arzusunu, çabasını, savaşını ve hakkını 'Davudileştirilmiş' bir ses tonu ve büyük bir hadsizlikle çöpe atıyor.  Bunun da kadına yaklaşımı, yukarıdaki hasta ruhlu canavarı aratmayacak türden. Ama çevreye zararı muhtemelen daha fazla” görüşünü savundu.

Işılak'ın “Kadının tabiatı bağlanmaktır, ait olmaktır. Erkeğinki öyle değildir. Erkek kadına ait olmaz, sahip olur. Aradaki fark bu. Bazı kadınlar bunu karıştırıyor. Ben böyle yapıyorum, sen niye böyle yapıyorsun. Aynısını yapmasını istiyor. Ben sahip olurum, sen ait olursun. Aradaki fark bu." sözlerine yazısında yer veren Altaylı, "Ey insanlık, tanıyın bunu, adı 'Uğur Işılak' Tanımadınız mı? 'Dombıra'yı söyleyen adam desem! Duymadınız mı? TBMM’de uyuyan milletvekili desem! Bu lafları söyleyebilecek kadar vahşi birini hapishaneden salmışlar, rezalet. Bu lafları söyleyebilecek kadar gözü dönmüş birisini ise Meclis’e almışlar. Bence daha büyük rezalet. Bu kafa Meclis’te olursa, o kafa dışarda gezer. Şaşırmayın. Normaldir!" ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın