Gündem

Fatih Altaylı: Babacan'ın kuracağı partideki iki isim gerektiği değeri görmüyor

02 Temmuz 2019 11:45

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Ali Babacan'ın kuracağı siyasi parti için ismi geçen iki hukukçunun yeterince değer görmediğini savundu.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile geçmişte sohbet ettiğini söyleyen Altaylı, Kılıç'ın, "Ben Anayasa Mahkemesi’ne geldiğim günden itibaren kendime tek bir görev edindim. Türkiye’de vesayet rejimine son vermek için elimden geleni yapacaktım. Yaptım da. Ama bugün baktığımda şunu söyleyebilirim, biz bir vesayete son verirken bunun yerine başka bir vesayet türü alsın diye uğraşmıyorduk” sözlerinin kendisini etkilediğini ifade etti.

Altaylı, "Bu cümlenin son bölümündeki özeleştiri, benim için Kılıç’ın bana göre hata olan tüm yaptıklarının unutulması anlamına geliyordu" dedi.

Altaylı, Babacan'ın partisinin kuruluşunda hukukçu Osman Can'ın da yer alacağını iddia etti. Altaylı, "Profesör Can’ın 2000’lı yıllardan itibaren aynı hukuki perspektifi paylaştığı bir başka hukukçu, Mehmet Uçum, şu anda Cumhurbaşkanı’nın Hukuk Başdanışmanı ve mevcut yeni Anayasa’nın baş mimarı. Geçmişte biri liberal, diğeri ise radikal sol yaklaşımlardan gelen bu iki “Hemşehri hukukçu” şimdi rakip olarak karşı karşıya gelecekler. İkisine de sorsanız, fikri olarak o gün neredelerse bugün aynı yerde olduklarını söyleyeceklerdir. İlginç olan da bu zaten" diye yazdı.

Yazının devamı için tıklayın