Gündem

Faruk Bildirici: RTÜK, Konya'daki hekim cinayetine "yayın yasağı" açıklamasıyla yanılttı

"Karar sayısını bile yanlış yazdılar"

07 Temmuz 2022 13:34

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Konya Şehir Hastanesi'nde katledilen Uzman Doktor Ekrem Karakaya haberlerine yönelik RTÜK'ün yayın yasağı getirmesini, yanıltıcı olduğunu belirterek, "Hakimlik kararını inceledim; karar "soruşturma kapsamı hakkında yayın yasağı" getiriyor; saldırıya ilişkin yayın yasağı yok! RTÜK, karar sayısını bile yanlış yazmış!" ifadeleriyle değerlendirdi.

Bildirici, RTÜK’ün eleştirel kanallara sürekli ceza verdiğine işaret ederek, "Nitekim aralarında FOX TV’nin de olduğu bazı televizyon kanalları RTÜK’ün “yayın yasağı” açıklaması olduğunu belirterek, haberi yayımlamadılar. NTV, CNN Türk, Halk TV, Tele1 ve KRT gibi kanallar kısaca olayı duyurup tepkileri ayrıntılı yayımladı." diye yazdı.

Bildirici sözlerini şöyle sürdürdü; "Ama aslında RTÜK’ün bırakın bu uyarısının içeriğini, açıklamada belirtilen Ceza Hakimliği kararının sayısı bile yanlıştı. RTÜK açıklamasında belirtilen Konya 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2022/2828 sayılı kararı “yayın yasağı” ile ilgili değildi. Ceza Hakimliği’nin, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine aldığı 2022/2828 sayılı karar “gizlilik kararı”ydı. Bu karar uyarınca taraflar ve avukatları dosya içeriğini inceleyemeyecek ve belgelerden örnek alamayacak. Bunun medya ve televizyonlarla bir ilgisi yok…"

Yazının tamamı için tıklayın...