Kültür-Sanat

!f Bağımsız Filmler Festivali eylülde başlıyor

!f Ulusal yarışmasının jüri başkanı Ezel Akay oldu

27 Haziran 2019 10:54

18. yılında olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali 13-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde yeni bir platform olan !f X bağımsız filmlere ve genç sinemacılara alternatif bir paylaşım alanı yaratmayı amaçlıyor. !f Ulusal yarışmasının jüri başkanı ise Ezel Akay oldu

Katılımcılar festivalde gerçekleştirilen paneller ve atölyelerde film üretme sürecindeki zorluklara ve püf noktalarına dair merak ettikleri soruların yanıtlarını alacak. !f X platformu kapsamındaki !f Okul, yakın geleceğin film profesyonellerinin kolektif çalışmayla bir filmin açılış sahnesini çektikleri tek platform, Pitching Keş!f ise ilk ya da ikinci filmlerini gerçekleştirecek yönetmenleri destekleyen tek film festivali olacak. !f Okul için başvurular 26 Temmuz, Pitching Keş!f için ise 9 Ağustos’a kadar devam edecek.

"Gençlerin sorunlarına odaklanacak"

Festivalde yer alan Keş!f, Gökkuşağı, Galalar,Karanlık ve Köşeli, !f Kült gibi seçkiler ise bu yıl da devam edecek. Festivale bu yıl dahil edilen !f Jenerasyon ve !f Çocuk ise genç nesilleri hedefliyor. Genç bireylerin sorunlarına odaklanan !f Jenerasyon; duyguları nen yoğun yaşandığı uluslararası filmleri izleyicilere sunacak. Genç izleyicilerin oylarıyla belirlenecek izleyici ödülleriyle !f İstanbul, yarının film üreticileri ve seyircilerinden gelmekte olanı öğrenecekler. !f Çocuk ise sinemanın, çocukluk ile çeşitleneceğini savunuyor. Bir diğer yenilik olan !f Efsaneler de dönemine damgasını vurmuş filmleri bir araya getirecek.

İstanbul Bağımsız Film Festivali’nin yarışma bölümü Keş!f, !f Ulusal ve Türkiye’den Kısalar kategorilerinden oluşuyor. İzleyiciler ilk ya da ikinci filmini yapan yönetmenlerin yarıştığı Keş!f ile farklı coğrafyalarda doğmuş, yönetmenleri tanıyorlar. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek !f Ulusal kategorisinde, özgün öyküleri ve denenmeyi bekleyen yeni anlatı biçimleriyle, !f İstanbul’un doğduğu coğrafyanın film yaratıcıları yer alacak.