Ekonomi

EYT'lilerden Erdoğan'a tepki: Lütuf değil hakkımız olanı istiyoruz

EYT SYDD Başkanı, "Bütçede yük oluşturacağımıza ilişkin yanlış algı yaratmaktan vazgeçilmelidir” dedi

18 Kasım 2019 11:32

Erdoğan, uzun süredir tartışma konusu olan EYT’lilerle ilgili önceki gün yaptığı açıklamada, “İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle işsizliğe öncü olacak. Beni bu yola asla teşvik etmeyin” ifadelerini kullanmıştı. EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak, Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi. 

BirGün’den Burcu Cansu'nun haberine göre Özüpak, “Biz ne bütçeye yük ne de erken emeklilik isteyenleriz. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımızı alana kadar da mücadele edeceğiz” dedi.

"Önce kendi harcamalarından feragat etsinler"

Erdoğan’ın iddia ettiğinin aksine İskandinav ülkelerinin refah içerisinde yaşadığını belirten Özüpak, şunları söyledi:

“Erdoğan, seçimi kaybetse dahi EYT’lilere hakkının verilmemesi noktasında ısrarcı olduğunu ifade etti. EYT’li 5 milyon 400 bin kişinin bütçede yük oluşturacağına ilişkin yanlış bir algı yaratılıyor. Biz lütuf istemiyoruz ki, biz hakkımızı istiyoruz. Bizlerin emeklilik maaşımızdan feragat etmemizi isteyenler, önce kendi harcamalarından feragat etsinler. Bizlerle ilgili çok fazla yanlış algı yaratılıyor. Çift dikiş yapacağımız iddia ediliyor, bizler henüz hakkımız olan bir maaşı alamamışken hangi ikinci dikişten bahsediliyor?” Haklarını alana kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Özüpak, “Defalarca alanlara çıktık, eylemler yaptık. Gerekirse yine yaparız” diye konuştu. 

Öte yandan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada, “EYT’liler hiç meraklanmasın, onların sorunlarını çözeceğiz” ifadelerini kullandı.