Gündem

Eski Vakıfbank Genel Müdürü Hasan Kılavuz: Bir banka büyükşehir belediyelerine kredi vermiyorsa kendi bacağına ateş ediyordur

30 Kasım 2019 07:28

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kamu bankaları tarafından kendilerine kredi verilmediği açıklamalarını hatırlattı. Zeyrek, konuya ilişkin olarak eski Vakıfbank Genel Müdürü Hasan Kılavuz ile görüştü. Kılavuz konuya ilişkin olarak, "Bir banka büyükşehir belediyelerine kredi vermiyorsa biraz da kendi bacaklarına ateş ediyordur" değerlendirmesinde bulundu.

Zeyrek, Kılavuz'un 2012 yılında TBMM'deki darbeleri araştırmak üzere kurulan komisyona "28 Şubat döneminde bankaya belli şirketler ile belediyelere kredi verilmemesi konusunda çok baskı yapıldığını" söylediğini hatırlattı. Zeyrek yönelttiği, "Siyasi baskılar yüzünden  Refahlı belediyelere kredi vermeyi kesmiş miydiniz?" sorusuna aldığı yanıtı şöyle aktardı:

“Tersine, İstanbul'da Validesultan Şubesi'ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis ettik. Bir de belediyede bir ofis açtık ve işlemlerin oradan sürdürülmesini sağladık. Bankacılık ekonomik bir faaliyettir. Siyasi yaklaşımlarla yapılmamalıdır.”

Zeyrek'in, "Bu 28 Şubat döneminde dahi yapılmamıştı" başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın.