Gündem

Eski eşi tarafından satırla öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasında savcı mütalaasını verdi

19 Haziran 2020 17:02

Eskişehir’de Ayşe Tuba Arslan’ın eski eşi tarafından satır ile öldürülmesi sonucu açılan davanın duruşmasında ‘tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirilerek kasten öldürme’ suçundan ceza verilmesi yönünde mütalaa verildi.

Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına sanık Yalçın Özalpay, Ayşe Tuba Arslan’ın anne ve babası, çocukları, çeşitli kadın hakları platformu üyeleri ve taraf avukatları katıldı.

Mahkemede konuşan Barış Özlapay, babasından şikayetçi olmadığını ifade etti. 

Mahkemede savunma yapan zanlı Yalçın Özalpay ise, olayda bir tasarlama olmadığını belirterek, “Ben kesinlikle maktulü öldürmek üzerine bir plan yapmadım, tasarlamış değilim. Maktulün bana hakaret etmesi ve yüzüme tükürmesi sonucu satırla ayağına vurdum. Gerisini hatırlamıyorum. Ancak kesinlikle bu olayda tasarlama yoktur” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Serdar Arslan, sanığın 'çirkin iftiralarda' bulunduğunu belirterek, "Kızım elim bir cinayete kurban gitti. Tasarlanarak öldürüldü yavrum" dedi.

Ayşe Tuba Arslan'ın yakınlarının avukatlarından Pınar Çelik Arpacı da tahrik indirimi yapılmaması istenen mütalaanın, benzer olaylarla ilgili davalara örnek olmasını temenni etti.