Dünya

Eski Britanya Başbakanı Cameron: Brexit referandumunu kaybettikten sonra Obama ve Avrupa liderlerini arayıp özür diledim

14 Eylül 2019 15:40

T24 Dış haberler

Eski Britanya Başbakanı David Cameron, ikinci bir Brexit referandumu ihtimalinin yok sayılamayacağını çünkü ülkelerinin "sıkıştığını" ifade etti.

The Times gazetesine konuşan Cameron, 2016'da aldığı Brexit referandumu yapma kararının her gün düşündüğünü ve ayrılma kararına giden süreçte olan birçok şey hakkında pişmanlık duyduğunu söyledi. Eski başbakan, "Bazı insanlar o referandumu yaptığım için beni hiç affetmeyecek. Diğerleri ise kaybettiğim için. Tabii referandumu destekleyenler de sözümü tuttuğum için memnun" dedi. 

Cameron verdiği röportajda Brexit referandumunu kaybettikten sonra Avrupa liderlerini ve dönemin ABD Başkanı Barack Obama'yı arayıp özür dilediğini belirtti. Cameron, Brexit referandumuna giden süreçte Avrupa Birliği'nde kalmak için kampanya yürütmüştü. 

Eski Britanya lideri çok fazla uyuyamadığını ve sürekli "daha sonra ne olacak?" diye düşündüğünü ifade etti. Yeni başbakan Boris Johnson'ın başarılı olmasını istediğini belirten Cameron, yeni Muhafazakar Parti liderinin parlamentoyu tatil etme kararını desteklemediğini ve anlaşmasız Brexit'i gerçekleştirmenin kötü bir fikir olacağını düşündüğünü ifade etti. 

Cameron'ın otobiyografisi "For the Record" (Kayıtlara geçmesi için) çarşamba günü Britanya'daki kitapçılarda yerini alacak.  Cameron, The Times muhabirine kitabında Johnson ve Michael Gove'u Brexit referandumuna giden süreçte "şok edici şekilde davrandıkları için" eleştirdiğini söyledi. 

Cameron, Brexit referandumunda ayrılma kararı alınmasının ardından süreci başka birinin yönetmesi gerektiğini söylemişti ve gözyaşları içinde başbakanlıktan istifa etmişti.