Gündem

Eski AKP milletvekili Ocaktan: Türkiye giderek demokratik dünyadan koparak kendi içine kapanıyor, gerçek anlamda yargıda bağımsızlığı da sağlayamıyoruz

25 Kasım 2019 08:38

Eski AKP milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, yargı bağımsızlığı konusunda sözlerin ve yazıların bir anlam ifade etmediğini görünce karamsarlığa kapıldığını söyledi. Türkiye’nin giderek demokratik dünyadan koparak kendi içine kapandığını söyleyen Ocaktan, “Gerçek anlamda yargıda bağımsızlığı da sağlayamıyoruz” dedi.

Ocaktan, “Meselenin yargısal boyutu gerçekten çok önemli, bir ülkede iktidarların beceriksizlikleri olabilir, hatta devleti yöneten çılgın biri etrafı kırıp dökebilir de... Eğer yargının bağımsızlığı korunabilirse bu çılgınlık bir ölçüye kadar telafi edilebilir. Son yıllarda demokrasimizin kalitesi, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki tartışmalar, esas itibariyle halen yaşamakta olduğumuz ekonomik ve toplumsal sorunlarımızın ana eksenini oluşturuyor” ifadesini kullandı.

 Ocaktan yazısında şunları söyledi:

“Maalesef kuvvetler ayrılığı ilkesini demokrasimizin vazgeçilmezi haline getiremediğimiz için gerçek anlamda yargıda bağımsızlığı da sağlayamıyoruz. Bu yüzden yargı güven zaafı yaşıyor ve Türkiye, demokrasi liginde son sıralarda yer almaktan bir türlü kurtulamıyor”

 Yazının devamı için tıklayın