Gündem

Eski AKP milletvekili Ocaktan:  AK Parti eski Türkiye’nin yörüngesine girmiş bulunuyor

"Partideki memnuniyetsizliğin nedeni millet nezdindeki pırıltının kaybedilmesi"

18 Kasım 2019 09:27

Eski AKP milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, AKP’nin kuruluş ilkelerinden feragat ettiğini belirterek, “AK Parti eski Türkiye’nin yörüngesine girmiş bulunuyor” dedi.

Ocaktan bugünkü yazısında, “Aslında şimdilerde partide ortaya çıkan memnuniyetsizliğin gerçek nedeni, AK Parti’nin reformist çizgisini kaybetmesiyle birlikte millet nezdindeki pırıltısını kaybetmiş olmasıdır. Bu yüzden de Hz. Ömerler, Hz. Haticeler aramadan önce reformist kimliğine dönmeyi başarabilirse, başka arayışlar içinde olmasına belki de hiç gerek kalmayacaktır” ifadesini kullandı.

 Ocaktan yazısında şunları söyledi:

 “AK Parti’nin öncelikle doğruluğun, dürüstlüğün ve adaletin simgesi olan Hz. Ömerleri gerçekten isteyip istemediğine karar vermesi gerekiyor. Eğer ilkesel anlamda böyle bir değişim talebi varsa bunun yolu bellidir. Her şeyden önce hukukun üstünlüğüne ve insan hakları temeline dayalı, şeffaf, liyakati esas alan, eleştirel düşünceye itibar eden, basın özgürlüğüne, akademik özgürlüğe değer veren bir sistemden yana olduğunu topluma açıkça deklare etmelidir.

Açıkça ifade etmek gerekirse toplum, AK Parti’nin gerçek anlamda Hz. Ömerler, Hz. Haticeler isteyip istemediğinden emin değildir. Çünkü AK Parti yola çıkarken bizzat kendisinin ortaya koyduğu liyakati, şeffaflığı esas alan, özgürlükçü hukuk devleti ilkelerinin uzağına düşmüştür”

 Yazının devamı için tıklayın