Gündem

Eski AKP İlçe Başkanı: FETÖ ile mücadelede milat 15 Temmuz olmalıydı!

İsa Mesih Şahin "Devletin hukuken müsaade ettiği yasal şeylerden dolayı ceza vermesi yanlıştır" dedi

06 Ekim 2019 15:23

AKP'nin eski Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin, KHK ile görevinden alınan kişilere ilişkin yaptığı paylaşımda "FETÖ ile mücadelede milat 15 Temmuz olmalıydı! 15 Temmuz’a kadar devlet tarafından hukuken müsaade edilen “sendika, dernek, gazete, banka“ vs. gerekçelerle verilen cezalar doğru değildir" ifadelerini kullandı.

KHK’lıların mahkeme kararıyla beraat etse ya da hakkında takipsizlik kararı verilse dahi görevlerine dönememesine dikkat çeken İsa Mesih Şahin, Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

“Kamuoyunda KHK’lılar olarak bilinen FETÖ mağdurlarına devlet çözüm üretmek zorunda. FETÖ’ye mensup Darbeciler, örgütsel faaliyet yürütenler acımadan ezilmeli! Ancak davadan beraat eden ya da soruşturmadan takipsizlik alanlar yani suçsuz olanlar görevine iade edilmeli.

Ayrıca; FETÖ ile mücadelede milat 15 Temmuz olmalıydı! 15 Temmuz’a kadar devlet tarafından hukuken müsaade edilen “sendika, dernek, gazete, banka“ vs. gerekçelerle verilen cezalar doğru değildir. Devletin hukuken müsaade ettiği yasal şeylerden dolayı ceza vermesi yanlıştır.

Son tahlilde; devlet her zaman adil olmalı, suçlu ile masumu ayırmalı. En önemlisi ise; aç kalan, iş bulamayan, toplumdan dışlanan” masum bir insanın kendisi de ailesi de devlete düşman olur çıkar. Devlet gelecekte oluşacak sosyal sorunları düşünerek bugünden önlem almalı.”