Gündem

AKP’li Kaya’dan İstanbul Sözleşmesi çıkışı: Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı bir atmosferde gündeme oturtulmasını manidar buluyorum

02 Ağustos 2020 19:40

AKP Sosyal Politikalar Başkanı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, artan kadın cinayetleri ve çekilme tartışmalarıyla gündeme gelen İstanbul Sözleşmesine işaret ederek, "Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, sık sık AKP'liler ile muhafazakarlar tarafından hedef alınan ve kadına karşı şiddeti önlemeyi hedefleyen İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme talimatı verdiği iddia edilmişti.

Sözleşmenin 'aile yapısını bozduğu' ve 'eşcinselliği özendirdiği' ileri sürülürken son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın başkan yardımcılığını yaptığı KADEM İstanbul Sözleşmesi'ne gelen eleştirilere 16 maddelik açıklamayla yanıt vermişti.

TIKLAYIN - KADEM, İstanbul Sözleşmesi'ne yönelik eleştirilere 16 maddeyle yanıt verdi; "Toplumsal Cinsiyet' eşcinsellik ya da cinsiyetsizleştirme değildir"

KADEM'in ardından bir açıklama da AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'dan geldi.Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ayasofya’nın zincirlerinin kırıldığı, tüm dünyanın Türkiye’yi konuştuğu tarihi bir atmosferde, yıllardır yürürlükte olan bir sözleşmenin gündeme oturtulmasını manidar buluyorum" ifadelerini kullanan Kaya şunları kaydetti:

"AK Parti olarak bizi biz yapan kadim değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktararak ülkemizi büyütmek için 18 yıldır tüm samimiyetimizle çalışıyoruz.

İnsanı eşrefi mahlukat olarak gören bizler şiddetin her türlüsüne kimden geldiğine bakmaksızın karşıyız. Kadına yönelik şiddeti de bu bağlamda insanlığa ihanet olarak görüyoruz.

Şiddetle mücadeleye yönelik bugüne dek toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yaptığımız hukuki düzenlemeleri bundan sonra da gerektiği takdirde güncelleyerek yapmaya devam edeceğiz.

Bunun yanında şiddetle mücadelede en önemli unsur şiddetin ortaya çıkmadan önlenmesidir. Güçlü Türkiye inşasında kız çocuklarının eğitiminden, kadının toplumdaki yerine, ailenin güçlendirilmesi ve desteklenmesi her zaman öncelikli konularımız olmaya devam edecektir."