Dünya

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton: Suikastim için teklif edilen fiyatın düşüklüğünden utanç duydum

İran hükûmeti sözcüsü, suçlamaları reddetmiş, “temelsiz” demişti

11 Ağustos 2022 09:04

T24 Dış Haberler

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, kendisine yönelik ortaya çıkan suikast planında teklif edilen miktarın 300 bin dolar olmasını “utanç verici” bulduğunu söyledi.

CNN’de katıldığı programda açıklamalarda bulunan eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD Adalet Bakanlığı’nın Bolton’ın suikasti planıyla ilgili İranlı bir adam hakkında suçlamalar yöneltilmesiyle ilgili konuştu. 

Bolton, şakacı bir üslupla “Düşük fiyattan utanç duydum. Daha yüksek olur diye düşünüyordum ancak belki de döviz kuru sorunu falan vardı” dedi.

ABD’de çarşamba günü İranlı Shahram Poursafi, ülkedeki bir kişiye, Bolton’u Washington ya da Maryland’de öldürmesi için 300 bin dolar vermekle suçlanmıştı.

TIKLAYIN |  ABD, İranlı bir ajanı, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'u öldürme planı yapmakla suçladı

Yetkililer, suikast planının İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’nin 2020’de öldürülmesine bir misilleme niteliği taşıdığını söylemişti.

İran hükûmeti sözcüsü, suçlamaları reddetmiş, “temelsiz” demişti. 

Bolton, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde 17 ay görevde kalmış, daha sonra Trump’la İran yaptırımları konusunda bir fikir ayrılığı sonucu görevinden ayrılmıştı. 

Bolton, İran’da rejim değişikliğini savunmuş, Trump’ı nükleer anlaşmadan çekilme kararında desteklemişti.