Yaşam

Esenyurt’ta alev alev yanan çatıya balkonundan bahçe hortumu ile müdahale etmeye çalıştı

Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, apartmanın çatısı ve en üst kattaki dairede hasar oluştu

01 Mayıs 2022 19:20

Esenyurt'ta, 3 katlı apartmanın çatısında yangın çıktı. Alev alev yanan çatıya Kazım İlk, evinin balkonundan bahçe hortumu ile müdahale etmeye çalıştı.

Yangın, saat 18.00 sıralarında Esenyurt Akşemsettin Mahallesinde bulunan 3 katlı apartmanın çatısında çıktı. Alevler kısa sürede çatının tamamını sararken, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 30 dakikalık müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, apartmanın çatısı ve en üst kattaki dairede hasar oluştu.

Bahçe hortumu kullandı 

Yangının çıktığı çatının bitişiğindeki apartman dairesinde yaşayan Kazım İlk, haberi alır almaz müdahale etmek istedi. Evinde bulunan bahçe hortumunu musluğa bağlayan İlk, balkonundan alevlere su sıktı. O ilginç anlar kameraya yansıdı.

"Elimden geleni yaptım"

Yangını söndürmek için elinden geleni yaptığını söyleyen Kazım İlk, "Eşim arayınca yangından haberim oldu. Hiçbir şey bilmiyordum. Geldim, söndürmeye çalıştık. Yan taraf da benim evim. Onun için elimden geleni yaptım. Bir ev, bir yuva yanıyor. Elimizden geleni yaptık" dedi. (DHA)