Gündem

Esenler otogarını devralan İBB'den ilk icraat; otobüs giriş-çıkış ücretlerine indirim yapıldı

10 Eylül 2019 12:47

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devredilmesi ile birlikte otobüs giriş- çıkış ücretleri 130 TL'den 80 TL'ye düşürüldü. Kararın otobüsçüleri sevindirdiğini belirten Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal, uygulamanın bilet fiyatlarına bir etkisi olmayacağını söyledi.

İBB, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nı devralması ile birlikte ilk icraatını faaliyete geçirdi. Buna göre; 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda otobüs giriş- çıkış ücretlerinde yüzde 40’a yakın bir indirim yapıldı.  Daha önce otobüsçülerin 130 TL ödediği giriş-çıkış ücreti İBB’nin kararı ile 80 TL’ye düşürüldü.

Kararın otobüsçüleri mutlu ettiğini belirten Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Yönetim artık İBB’de … Otobüsçülerin maliyetleri çok fazla arttı. İBB’nin bu kararı maliyetimizi biraz olsun azaltacak. Ayrıca bu indirim biletlere yansımaz çünkü maliyetlerimiz çok fazla arttı” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nın 15 gün içinde boşaltılacağını açıklamıştı. Otogar’ın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yıldırım sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada ise belediye ile görüşme halinde olduklarını ve otogarı boşaltacaklarını söylemişti.