Gündem

Esenler Otogarı'nda yolcu seçen taksicilere denetim yapıldı

Sivil Trafik ekipleri, yaptığı denetim sonucunda evrakları eksik olduğu gerekçesiyle çok sayıda aracı bağladı

28 Ağustos 2019 12:09

İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Esenler Otogarı'nda, bazı taksiciler kısa mesafe gerekçesi ile yolcu almıyor. Şehirler arası otobüsler ile İstanbul'a gelen yerli ve yabancı çok sayıda turist, uzun süre taksi bekledikleri ve taksi şoförlerinin yolcu almayı reddettiği gerekçesiyle şikâyette bulundu.

Şikâyetleri inceleyen İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil trafik ekipleri, Esenler Otogarı'nda denetim başlattı. Taksileri kontrol eden ekipler, çok sayıda taksiciye evraklarının eksik olması nedeniyle cezai işlem uyguladı. 

Taksicilerin şikâyeti başka 

Denetlemenin ardından çok sayıda taksicinin aracı bağlandı. Aracı bağlanan taksicilerden biri, "Taksicilerin başındakiler bu taksicilerle ilgilensin, öyle oturup göbek büyütmesinler. Taksici ekmeği için çıkmış, çalışıyor. Ne taksicilerle uğraşıyorsunuz. Bir evrakım eksik diye aracım bağlandı" dedi.

Aracı bağlanan taksicilerden Kudbettin Bilir, “Her gün bir kanun çıkarıyorlar biz de şaşırıyoruz. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir kart çıkaracaklar belediye otobüs şoförü gibi herkes kartını okutup çalışacak. Ama o kartlar da işe yaramıyor işte. Bir makine koyacaklar herkes kartını okuttuğu zaman bütün arabalara geçip çalışabilecek" dedi. (DHA)