Spor

"Ersun Yanal, Ali Koç'u böyle ikna etti"

"Samandıra'da prensiplerin hakim olduğu bir düzen getireceğiz"

17 Aralık 2018 14:51

Göreve ilk geldiğinde Ersun Yanal'ı teknik direktör olarak istemediğini belirten ve daha sonra bu düşüncesini tekrar eden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un nasıl ikna edildiği merak konusu olmuştu. Samandıra'da yapılan bir görüşmede Yanal'ın prensiplerini ve planını dinledikten sonra Koç'un ikna olduğu iddia edildi.

Milliyet'te yer alan habere göre deneyimli teknik adam, ilk olarak geçmişle bir işi olmadığını ve önceki ekibin çalışmaları hakkında bir yorumda bulunmayacağını ifade etti. Artık tek hedeflerinin takımı toparlamak olduğunu vurgulayan Yanal, bunun için ileriye bakmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Sarı-lacivertlilerin yeni teknik patronu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Futbolcular genel olarak yoğun antrenman temposunu ve disiplinli hocaları sevmezler. Samandıra’da prensiplerin hakim olduğu bir düzen getireceğiz. Antrenmandan sonra öyle hemen gitmek yok. Bu isimler çok büyük paralar kazanıyor. Profesyonel bir çalışan nasıl sabah gelip akşam çıkıyorsa aynısı futbolcular için de geçerli olacak. Samandıra’da yeni prensipler oluşturacağız. Bu yapının ve devamında yapılan çalışmaların neticesini kısa sürede alacağız. Gelişimi ve farkı bir ay içinde göreceksiniz.”

Ersun Yanal’ın konuşmaları sırasında kararlı ve net söylemleri birçok kişiyi olduğu gibi başkan Ali Koç’u da etkiledi. Koç’un, Yanal’ın konuşması sırasındaki söylemlerini dikkatle dinlediği vücut diliyle de bunları onayladığı belirtildi.