Dünya

Ermenistan: Dağlık Karabağ'da Başkomutan Yardımcısı hayatını kaybetti

02 Kasım 2020 19:41

Dağlık Karabağ'da uluslararası toplum tarafından tanınmayan Ermeni yönetimi, Azerbaycan ordusu ile devam eden silahlı çatışmada ölen Ermeni askerlerinin sayısının 1177'ye yükseldiğini belirtti. Listede, silahlı güçlerinin Başkomutan Yardımcısı Albay Artur Sarkisyan ve komutanlardan biri olan Albay Sergey Şakaryan'ın isimleri de geçiyor.

Sputnik'in haberine göre; resmi olarak tanınmayan ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusu ile devam eden silahlı çatışmalarda ölen 11 askerinin daha ismini açıkladı.

Böylelikle Dağlık Karabağ'ın Ermeni yönetiminin, 27 Eylül'de başlayan silahlı çatışmalarda kaybettiği asker sayısı resmi olarak 1177'ye yükseldi.

Bugün yayınlanan ölü listesinde ayrıca ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' Başkomutan Yardımcısı Artur Sarkisyan ve komutanlardan biri Sergey Şakaryan'ın isimleri yer aldığı dikkat çekiyor. İki komutanın ne zaman öldüğü belirtilmiyor.

Azerbaycan ordusu, geçen hafta düzenlediği bir operasyonda, ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' Başkomutanı Korgeneral Celal Arutyunyan'ın öldüğünü duyurmuştu.

Ancak Ermeni yönetimi bu açıklamayı reddederek Arutyunyan'ın yaralandığını savunarak yerine Korgeneral Mikael Arzumanyan'ın getirildiğini açıklamıştı.