Gündem

“Erkek kadına ait olmaz, sahip olur” diyen eski AKP milletvekili Işılak’tan Altaylı’ya yanıt: Kadınların, gasp edilen hakları konusundaki mücadelesini sonuna kadar destekledim

10 Aralık 2019 10:27

Eski AKP milletvekili Uğur Işılak, kendisini köşesinden eleştiren HaberTürk yazarı Fatih Altaylı’ya yanıt verdi. Işılak, “Kadınların, gasp edilen hakları konusundaki mücadelesini sonuna kadar destekledim” açıklamasında bulundu.

TIKLAYIN - Fatih Altaylı'dan eski AKP milletvekili Uğur Işılak'ın kadınlara yönelik sözlerine tepki: Bu kafa Meclis’te olursa, o kafa dışarda gezer


Altaylı 6 Aralık tarihli köşe yazısında Işılak’ın kadınlara yönelik sözlerine  “Kadının binlerce yıllık 'Birey olma' arzusunu, çabasını, savaşını ve hakkını 'Davudileştirilmiş' bir ses tonu ve büyük bir hadsizlikle çöpe atıyor.  Bunun da kadına yaklaşımı, yukarıdaki hasta ruhlu canavarı aratmayacak türden. Ama çevreye zararı muhtemelen daha fazla”  sözleri ile tepki gösterdi.

Işılak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yaklaşık on yıl evvel, bir televizyon programında kadın erkek ilişkilerile ilgili yaptığım bir konuşmayı bahane ederek nefret ve kinlerini kusmak için fırsat arayan zevata duyurulur.  Ahlaklı insanlar bilir ki her konuşma, kendi bağlamı ve dönemi içinde değerlendirilmelidir. “Kürtaj cinayettir” düşüncesini savunanlara karşı hakaretlerin en ve galiz küfürlerin edildiği günlerde, kızgınlığın beraberinde getirdiği bir tepki olarak maksadı aşan ifadeler kullandım. Ayrıca kadına duyduğum aşırı saygıdan dolayı da çeşitli vesilelerle özrümü beyan ettim ve bunu yinelemekten de asla gocunmadım” görüşünü savundu.

Işılak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Konuşmanın akabinde özrümü defalarca beyan ettiğim halde, çok eski bir mevzuyu, adeta bugün söylenmişcesine maksatlı ve gayriahlaki biçimde tekrar tekrar dolaşıma sokmak, en hafif tabirle terbiyesizlik, ciddiyetsizlik ve art niyetliliktir.  Şu da iyi bilinmelidir ki, başkasını karalayarak kendini aklamaya çalışanlar, hiçbir zaman muvaffak olamamıştır.

Ömrüm boyunca bırakın bir kadına şiddet ve hakarette bulunmayı, sesimi dahi yükseltememiş biri olarak soruyorum: Malum zevat, kendi ikili ilişkileriyle ilgili aynı şeyi söyleyebilir mi acaba? Hiç sanmıyorum. Zira ekran önünde ve klavye başında kadın savunuculuğuna soyunup sevgi pıtırcığı olarak arzı endam edenlerin, özel hayatların ne oldukları herkesin malumudur.

Bu hususta gerçekten fikrimi merak edenlere söyleyeyim; kadın ve erkek ayrımı yaparak insanı, cinsiyet temelinde değerlendirmek insafla bağdaşmaz. Ayrıca tarihin birçok döneminde cinsiyetçiliğe maruz kalan kadınların, gasp edilen hakları konusundaki mücadelesini sonuna kadar destekledim ve desteklemeye devam edeceğim”

 

Işılak kadınlar için ne demişti?

Işılak Ülke TV'de katıldığı bir programda, “Kadının tabiatı bağlanmaktır, ait olmaktır. Erkeğinki öyle değildir. Erkek kadına ait olmaz, sahip olur. Aradaki fark bu. Bazı kadınlar bunu karıştırıyor. Ben böyle yapıyorum, sen niye böyle yapıyorsun. Aynısını yapmasını istiyor. Ben sahip olurum, sen ait olursun. Aradaki fark bu” demişti.