Gündem

Ergenekon sürecinde hapsedilen Ahmet Şık'tan, Ahmet Altan'ın tahliyesine tepki gösterenlere: Mücadele ettiğinize benzemeyin

05 Kasım 2019 18:45

Fethullah Gülen cemaatinin devlet içindeki örgütlenmesini anlattığı henüz yayınlanmamış İmamın Ordusu kitabı nedeniyle 375 gün hapsedilen HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Ergenekon operasyonları sürecinde Taraf gazetesi genel yayın yönetmeni olan Ahmet Altan'ın tahliye edilmesine tepki gösterenleri eleştirdi.

Şık, Twitter hesabından "Ahmet Altan'ın gaspedilen özgürlüğüne kavuşmasından rahatsız olup, mücadele ettiğine benzeyenler için: 'Prensipler söz konusuysa doğru sözleri yanlış kişiler için söylemekte beis yok. Çünkü şimdi susarsak, sonra konuşmaya hakkımız ve fırsatımız olmayacak'" mesajını paylaştı.

Şık ayrıca paylaşımında Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmış "'Uzun bıçaklar' operasyonu" makalesini paylaştı. İlgili yazıda yer alan paragraflardan biri şöyle:

"Uzun bıçaklar" operasyonu

(...)

İtirazım var

Ama buna rağmen itirazım var. Haklısınız. Geçmişinden bugüne Cemaat medyasının tarihi, kötü ya da kötüye kullanılan gazetecilik örnekleriyle dolu. Sadece Ergenekon ve türevi davalarda, KCK soruşturmalarında, sosyalistlerin hedef alındığı operasyonları kapsayan yakın geçmişteki tutumu bile bugün kendilerine “Oh olsun” dedirtecek cinsten örneklerle dolu. Ama serinkanlı davranmaya en çok da böyle zamanlarda ihtiyacımız var. Çünkü kötü ya da kötüye kullanılan gazeteciliğin yargılanacağı yer terör mahkemesi değil. Eğer ki buna itiraz etmezsek totaliter rejimlerin en güçlü silahı olan suskunluğun her seferinde bizi vurmasını da kanıksamış olacağız. Kötü gazeteciliğe dair söyleyeceğimiz, beğenmemek ve eleştirmekten ibaret. Kendi adıma benim yapmaya çalışacağım bundan ibaret ki zor değil. İşin zor kısmı, yaşadığı yalnızlığın nedenini eski manşetlerinde araması gereken Cemaat medyasına düşüyor. Çünkü iktidar sarhoşluğuyla yarattığı puta esir olunan zamanlardaki kötü ya da kötüye kullanılan gazetecilik örnekleriyle ilgili samimi bir özeleştiri gerekiyor.

(...)

 

TIKLAYIN - Nedim ve Ahmet özgür, adalet ağır yaralı!

Ne olmuştu?

Gazeteci Ahmet Altan, Prof. Dr. Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak'ın haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada dün karar çıkmıştı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi Ahmet Altan’ı “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına, Nazlı Ilıcak’ı aynı suç maddesinden 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılıp ikisi için de suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliyesine karar vermişti.  Mehmet Altan'ın ise beraatine hükmedildi.

Gazeteci ve yazar Ahmet Altan'ın 1138 günlük tutukluluğun ardından dün Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmesinin ardından birçok sosyal medya kullanıcısı Ergenekon ve Balyoz davalarında, Altan'ın o dönem genel yayın yönetmeni olduğu Taraf gazetesinin yayınlarını hatırlatarak tahliye kararına tepki göstermişti.