Gündem

Eren Erdem 34. yaşına cezaevinde girdi

Birçok CHP'li çektiği videolarla Erdem'in doğum gününü kutlarken, Barış Yarkadaş, "Oğlu Ali'yle cezaevinde çektirdiği fotoğraf tarihe hukuksuzluğun belgelerinden biri olarak geçecek" dedi

14 Ağustos 2019 14:14

412 gündür tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, 34. yaşına cezaevinde girdi. Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ta Twitter'dan yaptığı paylaşımla Eren Erdem'in doğum günün kutladı. Yarkadaş, Eren Erdem'in cezaevinde oğluyla çektirdiği fotoğraf hakkında, "tarihe hukuksuzluğun belgelerinden biri olarak geçecek..." diyerek "Nice özgür yıllara Eren..." dedi.

Barış Yarkadaş'ın yaptığı paylaşım şu şekilde:

"412 gündür cezaevinde tutulan arkadaşımız, CHP PM Üyesi Eren Erdem bugün 34. yaşına da Silivri'deki hücresinde giriyor. Oğlu Ali'yle cezaevinde çektirdiği bu fotoğraf tarihe hukuksuzluğun belgelerinden biri olarak geçecek... Nice özgür yıllara Eren..."

Ayrıca Eren Erdem'in doğum gününü kutlamak için, aralarında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da olduğu birçok CHP'li video çekti. Kaftancıoğlu videoda şunları söyledi:

 "Haksız, hukuksuz bir şekilde cezaevinde esir alınan, ikinci doğum gününü orada kutlamak zorunda bırakılan Eren Erdem, bir sonraki doğum gününü sevdiklerinle bir arada ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir ülkede kutlamak dileğiyle"