Gündem

“Erdoğan uçakta Numan Kurtulmuş’u arayarak toplantı talimatı verdi; milletvekilleri o görüşmede yeni partileri sordu”

14 Kasım 2019 08:13

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye giderken uçakta Numan Kurtuluş’u aradığını ve  milletvekilleri ile bir toplantı organize etmesi talimatını verdiğini yazdı. Selvi, milletvekillerinin o toplantıda kurulacağı konuşulan yeni partileri sorduklarını iddia etti.

Selvi, Kurtulmuş'un "Yeni partilerin ne yapacağı değil, bizim partimizin ne yapacağı önemli. Onlar ne yapıyor, biz bunu umursamıyoruz. Biz işimize bakacağız, biz ne yapıyoruz ona bakacağız" yanıtını verdiğini söyledi.

Selvi yazısında şunları söyledi:

“Ama belli ki milletvekilleri yeni partilerle ilgili gelişmeleri merak ediyorlar. Bu vesile ile yeni partilerle ilgili kulisleri paylaşayım. Davutoğlu’nun kasım ayının son haftasında kurucular kurulu üyelerini açıklayacağı söyleniyor. Aralık ayında ise partinin kuruluşunu gerçekleştireceği ifade ediliyor. Davutoğlu daha hızlı yol alıyor ama Abdullah Gül-Ali Babacan partisi için daha derinden çalışıyor. Partinin kuruluşunun önümüzdeki yıla kaldığı konuşuluyor. 2020 yılının ilk çeyreği işaret ediliyor.Her defasında vurguluyorum. Davutoğlu ve Babacan partilerinin ne kadar oy alacağından ziyade ne götüreceği önemli. Tüm hesaplar 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine göre yapılıyor. Hesap, Erdoğan’ın seçilmesini önlemek.”

Yazının devamı için tıklayın