Gündem

Erdoğan: Türkiye, Sırbistan'ın genelindeki yatırımlarını artırmaya devam edecek

"Tarihi ve kültürel mirasımız ortak zenginliğimizdir"

08 Ekim 2019 18:07

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslar için bulunduğu Sırbistan'da katıldığı bir açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tarihi ve kültürel mirasımız ortak zenginliğimizdir. Geçmişten aldığımız ilham, güç ve cesaretle geleceğimizi de hep birlikte inşa edeceğiz" diyerek Türkiye'nin bölgeyi destekleyeceğini ifade ederken, "Türkiye, Sırbistan'ın genelindeki yatırımlarını artırmaya devam edecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu görüşmenin hemen akabinde Balkanların barış projesini süratle hayata geçirmek için yoğun çaba harcadık. Değerli dostum Vucic'e ve Bosna Hersek'in değerli üyelerine bu projeye verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Sava nehri üzerinde yer alacak bugün temelini attığımız köprüyü dostluk köprüsü olarak görüyor, sembolik değer yüklüyoruz.

"Tarihi ve kültürel mirasımız ortak zenginliğimizdir"

"Projenin en kısa zamanda layıkıyla hayata geçirilmesi konusunda Taşyapı firmasından beklentimiz büyüktür. İnanıyorum ki bu Türk firması belirlenen zamandan daha kısa zamanda bu projeyi tamamlayacaktır.

"Tarihi ve kültürel mirasımız ortak zenginliğimizdir. Geçmişten aldığımız ilham, güç ve cesaretle geleceğimizi de hep birlikte inşa edeceğiz. Bunun son örneği TİKA tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tuna Nehri'nin incilerinden Ram Kalesi'dir. Kültürel mirasımızın bu şahane örneğinin bölgenin turizm potansiyeline katkıda bulunacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum. Bugün ayrıca Yeni Pazar Tutin Yolu'nun temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sancak bölgesinin diğer bölgelere ulaşımını kolaylaştıracak bu projeye destek veren dostum Vucic'e teşekkür ediyorum.

"Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımlarını artırmaya devam edecek"

"Tutin'in değerli belediye başkanı Şemseddin, Yeni Pazar-Tutin yolunda geçirdiği elim trafik kazası sonucunda hakkın rahmetine kavuşmuştu. Bu vesile ile kendisini şükranla anıyor Şemseddin kardeşime, Allah'tan rahmet ve tüm Tutin halkına başsağlığı diliyorum. TİKA tarafından inşası ve donanımı gerçekleştirilen Yeni Pazar Yüksek Mahkemesi Adalet Akademisi şubesi ve Valide Sultan Camii'nin açılışını da bugün yapıyoruz. Yatırımlarımızın tüm bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımlarını artırmaya devam edecektir.