Gündem

Erdoğan: Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek, kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz

AKP lideri, İstanbul seçiminin sonuçlarını grup toplantısında değerlendirdi

25 Haziran 2019 11:52

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde partisinin aldığı yenilginin ardından bugün ilk kez kameralar karşısına çıktı. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Pazar günü yapılan İBB seçimi başkanlığının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasının başlangıç bölümünü İstanbul seçimlerine ayırdı. Konuşmasına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu’nu kutlayarak başlayan Erdoğan şunları söyledi:

"İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri vardır. Bilindiği gibi 31 Mart seçimleri üzerinde İBB başkanlığı seçimiyle ilgili olarak hem birleştirme tutanaklarında hem de sandık kurullarında sonucu etkileyecek ölçüde sorunlar tespit edilmişti. Bunun üzerine YSK, büyükşehir seçimlerinin yenilenmesine karar vermişti. Tabii bu seçimlerde gerek büyükşehirin belediye meclisinde kahir ekseriyetle partimiz seçimi kazanmıştı, bunun ardından yapılan komisyon seçimlerini yine tamamıyla AK parti almıştı. Başkanlık görevlerine arkadaşlarımız gelmişti.

Tabii şu ana kadar yaşadığımız süreç tamamen hukuki bir süreçtir. Elbette biz Binali Beyin seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine gayreti için buradan teşekkür ediyorum. Binali Bey İstanbul’da bürokrat olarak başladığı milletine hizmet yolculuğunu milletvekili, bakan, başkana, meclis başkanı olarak bugüne kadar sürdürmüştür. Kendisi bunca yıllık birikimini, projelerini hayata geçirmek için İBB adaylığına aday olmuştu. Ama İstanbul halkının takdiri bu şekilde oldu. Altını çizerek tekrar ediyorum; bizim için asıl önemli olan milli iradenin en sağlıklı, en güvenli en şaibeli şekilde tecelli etmesidir. Son seçim kimin kazandığının ötesinde milli iradenin tecellisiyle ilgili tereddütleri ortadan kaldırmış olması bakımından başlı başına değerlidir, kıymetlidir.

Türkiye genelindeki asıl seçim olan 31 Mart’ın galibi ise tartışmasız bir şekilde Cumhur İttifakı’dır. AKP ve MHP’dir. Milletimiz 1 Mart seçimlerinde ülke genelinde bize, il genel meclisinde yaklaşık yüzde 60’lık, büyükşehir belediye başkanlıklarında yüzde 52’lik, il belediye başkanlıklarında yüzde 55’lik bir oranla destek vermiştir. İstanbul’da da Cumhur İttifakı olarak 39 ilçenin 25’ini, 312 belediye meclis üyeliğinin de 182’sini kazanarak yine tartışmasız zafere imza attık. İBB seçimlerinde İstanbul’da, burası çok önemli, yani 2004’ten itibaren yerel seçimlerde nereden nereye geldiğimiz konusunda önemli, 2004’te yüzde 45.3, 2009’da yüzde 44.2 oranında, 2014’te de yüzde 47.9 oranında oy almıştık. Geçtiğimiz Pazar günü de oy oranımız yüzde 45 olarak gerçekleşti, fakat bu oran kazanmamıza yetmedi. 2024 seçimlerine kadar Ak Parti ve MHP olarak İstanbul’da sahip olduğumuz 25 ilçe belediyesi ve 180 belediye meclis üyesiyle halkımıza en güzel hizmetleri vermenin gayreti içinde olacağız. Aynı şekilde cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kurumlar olarak da İstanbul ile ilgili yatırımlarımızı, hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Derin bir aşkla bağlı olduğumuz bu şehre hizmet etmeyi son nefesimize kadar İnşallah bu yolda yürüyeceğiz.

Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis için 4 yıllık, belediye için 5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor. Bizim siyasi anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart'ta gerek 23 Haziran'da milletimize kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk, yanlışlık olduğunu tespit ederek bunları gidermenin yollarını arayacağız. Bu değerlendirmenin sonucuna göre de atmamız gereken adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Ama dışarıdan birilerinin yaptığı tanımlamalara göre değil, biz tanımlamamızı kendi içimizde yapma kudretine sahibiz. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz. Bu bakımdan hem Cumhur İttifakına hem partimize hem de şahsıma gönül veren tüm kardeşlerimin müsterih olmasını istiyorum. Yunus Emre'nin dediği gibi 'Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk, her dem yeni dirlikte sizden kim usanası.' Milletimizin sevgisine layık olmak için Allah ömür verdikçe çalışmaya devam edeceğiz.”