Gündem

Erdoğan: S-400 meselesi egemenlik haklarımızla ilgilidir, geri adım atmayacağız, önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz

"Körfez'deki gerilimin geride bırakılması için elimizden geleni yapıyoruz"

25 Haziran 2019 11:16

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. S-400 meselesinin egemenlik haklarıyla ilgili olduğunu söyleyen Erdoğan, "Geri adım atmayacağız, önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz" ifadesini kullandı.

Çıkışta gazetecilere konuşan Erdoğan kabine revizyonuna ilişkin sorulara, "Dışarıdan dayatma ile kabine revizyonu olmaz" yanıtını verdi. Öte yandan Erdoğan, İstanbul seçiminin ardından Cumhur İttifakı kurduğu MHP lideri Devlet Bahçeli ile henüz yüz yüze görüşmediğini, telefonda görüştüklerini söyledi. 

Erdoğan'ın konuşmasından bölümler şöyle:

"Pazar günü yapılan İBB seçimi başkanlığının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri var. Biliyorsunuz 31 Mart'ta sorunlar tespit edilmişti. Bunun üzerine YSK seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

Binali Bey, İstanbul'da bürokrat olarak başladığı, vekil, bakan, başbakan, Meclis Başkanı olarak sürdürdü. İstanbul halkının taktiri bu şekilde gerçekleşti. Son seçim kimin kazandığının ötesinde milli iradenin üzerindeki şaibenin kalkması bakımından önemlidir.

İstanbul'da sahip olduğumuz 25 ilçe ile halkımıza en güzel hizmeti vermenin gayreti içinde olacağız. Yatırımlarımızı, hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis için 4 yıllık, belediye için 5 senelik kesintisiz bir dönem bulunuyor. Siyasi anlayışımızda millete küsmek, darılmak, suçlamak yoktur.

Her alanda nerelerde eksiklik, kopukluk olduğunu tespit edeceğiz. Bu değerlendirme sonucunda atmamız gereken adımları atacağız. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma niyetinde değiliz.

Milletimizin sevgisine layık olmak için Allah ömür verdikçe çalışmaya devam edeceğiz.

"Milletimizle birlikte 'One minute' dedik"

Vesayet güçleri üzerimize geldiğinde çareyi milletimize sığınmakta aradık. Mücadeleye devam edecek gücü hep milletimizden aldık. Uluslararası alanda üzerime saldırdıklarında milletimizle birlikte 'One minute' dedik. Gezi olaylarında sokağı karıştırdıklarında milletimizle birlikte durdurduk.

Teröristlerin başını milletimizle ezdik. Aynı şekilde 15 Temmuz'da tanklarıyla, toplarıyla ülkemizi işgal etmeye kalktıkların milletimizle dur dedik.

"Yarın G-20 Zirvesi için Japonya-Çin ziyaretimiz var"

 


Japonya ziyaretine mütakip de Çin'e ziyaret gerçekleştiriyoruz. Türkiye ekonomisinin dünya ile uyumlu şekilde büyümesine katkı için çalışmalar yapacağız. Bakanlıklarımızla birlikte orada bu gelişmeleri yoğun bir şekilde ele alacağız. Türkiye'nin ihtiyaçları konusundaki çalışmalarımızı çok yönlü sürdürüyoruz. S-400 hava savunma sistemlerini önümüzde ay almaya başlıyoruz. Güvenlik ihtiyaçlarımız konusundaki farklı tedarik seçeneklerine de kapılarımzı daima açık olmuştur. Türkiye kendi güvenlik gereksenimlerini karşılama konusunu hiçbir ülke ile müzakere etmek, baskılara boyun eğmek durumunda değildir. S-400 meselesi doğrudan egemenlik konusudur. Bu konuda geri adım atmayacağız.

Körfez'deki gerilim sadece ülkemiz değil, tüm dünya için çok büyük bir tehdit kaynağıdır. Bu gerilimin geride bırakılması için üzerimize düşenleri yapıyoruz. Çin ve ABD arasında süren ticaret savaşını herkes için kazanca dönüştürecek bir istikamete çevirecek, tüm girişimlere destek veriyoruz.

İslam'a, müslümanlara ve bunların en büyük temsilcisi olarak görülen Türkler'e karşı yürütülen husumet politikalarına en gür seda ile karşı çıkmaya devam ediyoruz. Her alanda gelişen ve kalkınan Türkiye tabii olarak sürekli yeni sınamalarla karşı karşıya bırakılmaktadır. Biz bu sınamalar karşısında geçmişte olduğu gibi pısırık davranmak, kabuğuna çekilmek yerine meydan okumayı tercih ettik. Bölgemizi ve dünyayı ilgilendiren böylesine kritik gelişşmelerin yaşandığı dönemde birileri ülkemizi yine kendi içine hapsetmeye çalışıyor. Hedef; Türkiye'yi küresel oyunun dışına itmektir. Biz bu hedefi gördüğümüz için hazırlıklarımızı yaptık. Ülkemizin temel diplomatik, ekonomik politikalarından taviz vermeyerek tavrımızı ortaya koyduk. Bölücü terör örgütüne yurt içinde ve yurt dışında etkisiz hale getirecek adımları kararlılıkla atıyoruz. Yaptığımız operasyonlarla Kuzey Irak'tan ülkemize yönelik terör tehditlerini kaynağında önleyecek başarılar elde ettik. Suriye'de terör örgütünün kazanımlarımıza yönelik saldırılarının tamamını da boşa çıkardık. Türkiye'yi bölgedeki krizin ve yıkımın bir parçası haline getirmeye yönelik tüm çabaları akil bıraktık. İmralı'daki terörist başının son dönemler
de yaptığı açıklamalar ve bununla ilgili değerlendirmeler örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi ayrılıklarının ortaya çıktığının işaretidir. DEAŞ terör örgütünü yeniden diriltmeye ve üzerimize salmaya yönelik oyunları birer birer bozduk, bozuyoruz. Doğu Akdeniz'de bulunan ve bulunacak olan her türlü doğal kaynağın adil bir şekilde paylaşılmasına rıza gösterilene kadar bölgede attığımız adımların devamını getireceğiz. Kıbrıs Türklerinin hakkını, hukukunu yok sayan girişimlere asla izin vermeyeceğiz.

"Yunanistan Başbakanı kendi kendine bir şeyler söylüyor"

Geçmişte sondaj, arama tarama gemilerimiz yoktu. Kiralama sistemleriyle bulabilirsen kiralayacaksın, bu çalışmaları yürüteceksin. Ama şimdi hamdolsun 4 tane bu tür gemiye sahip olduk. Şimdi bu gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de çalışmalarımıza başladık. Bütün bunlarla beraber, bunların güvenliğini de silahlı kuvvetlerimizin ilgili birimleriyle beraber yürüyoruz. Yunanistan Başbakanı kendi kendine bir şeyler söylüyor. Ne söylerse söylesin, bizim haklarımız var. Silahlı kuvvetlerimiz tedbirlerini aldı, alıyor.

Sözde siyaset yapanlar bizim bu noktada niçin böyle adımlar attığımızı sorgulayabilirler, eleştirebilirler. Ama bunların böyle bir derdi yok. Onların "Kuzey Kıbrıslı soydaşlarımızın hakları gözetiliyor mu?" gibi bir derdi yok. Ama bizim var. Burayla ilgili Fransa'nın söyleyebileceği hiçbir şey yoktur. Türkiye, Yunanistan, İngiltere biz garantörüz. Sen konuşamazsın.


Türkiye'nin ekonomideki asıl hedefi yüksek teknolojiye, markalaşmaya dayalı üretimi ve ihracatı geliştirmektir. Maalesef sözde siyaset yapan birileri eğitimde attığımız adımları, sağlıkta attığımız adımları küçümsemeye çalışıyor. Adalet alanında yaptığımız adımlarla, ulaşımda attığımız adımlarla prim yapmaya çalışıyorlar. Şu kadar bölünmüş yol yaptım demekle mi oy alacaksınız? Şunu da söyle be, yüksek hızlı tren getirdik diye mi millet size oy verecek? 26 tane havalimanını 56'ya çıkardık diye mi millet size oy verecek? O olmayacak, bu olmayacak. Ya sen niye varsın o zaman. Siyasi kadrolar bu ülkede ne yapar? Ben şimdi bir vatandaşımızın güzel bir tebriğini perdede göstermek istiyorum. O anlamış. Ama sözde siyaset yapan... Neyse isim vermeyeyim anlamamış. Benim Kahramanmaraşlı kardeşim anladı ama, bu hanımefendi hala anlayamadı. Bu tabii bir tanesi.

Allah'ın yardımıyla, milletimizin ferasetiyle yakında yeniden ekonomimizin yükselişe geçmeye başladığını göreceğiz. Dolar bir süredir 6'nın altında, Merkez Bankası'ndaki döviz rezervlerimiz yeniden 100 milyar dolar seviyesine yaklaştı.

AK Parti 17 yıllık iktidarında, 81 milyona tümüyle ulaşan, kapsamlı hizmetlere imzasını atmıştır. Kökene göre, bölgeye göre haritalandırma anlayışımız asla yoktur. Lafla kucaklama olmaz, icraatle olur. Ve bunu biz yaptık. İşte Güneydoğu, işte Doğu. Buralarda parti olarak kim vardı? Malum partinin dışında hep oralarda biz olduk. Bugün varız, inşallah yarın da olacağız. Ülkemizi büyüttük, güçlendirdik, genişlettik. Bugüne kadar yaptığımız her yatırımdan vatandaşlarımız istifade etti. Birileri tweetler atıyor, ya biz neyi getirmedik ki? Bunlarda göz var ama görmüyor. Gidin Şanlıurfa'yı, Gaziantep'i gezin, Siirt'i gezin. Acaba buraların 10 yıl öncesiyle şu anki durumu nedir, gidin bir yerinde görün.

Birileri orada okullarımızı, camilerimizi yıkarken, oralarda terör estirirken bütün oraları kurtaran kim oldu? Okullarımızı yeniden ayağa kaldıran biz olduk. Camilerimizi yeniden inşa ederek halkımıza sunan biz olduk. Değerli kardeşlerim, eğer biz Kürt kardeşlerimizi bir kenara koymuş olsaydık bizden öncekiler gibi oralara hiç uğramazdık. Buralarda ayrım yapılamaz.

Biz 82 milyonu kucakladık. Kardeş edindik ve her yere bu hizmeti götürdük. Önümüzdeki dönemde yine istisnasız her insanımızın günlük hayatına dokunacak, refah seviyemizi yükseltecek işlere öncelik vereceğiz. Her görüşten kardeşimizle gönül köprülerimizi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Bize bir adım atana biz koşarak gideceğiz. Halkımıza hizmet etmek için harekete geçen herkesin yol arkadaşı olacağız.

 

 

"İmralı'daki terörist başının açıklamaları ciddi görüş ayrılıklarının ortaya çıktığının işareti"

İmralı'daki terörist başının son günlerde yaptığı açıklamalar ve bununla ilgili değerlendirmeler hep iç politikada da hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıklarının ortaya çıktığının işaretidir.

Dört arama-sondaj gemimizle birlikte Doğu Akdeniz'de çalışmalarımızı sürdürme süreci artarak devam ediyor.

"Terör koridorunu güvenlik koridoru haline getirmek istiyoruz"

Şu anda bildiğiniz gibi en önemli konu terör koridoru. Bu terör koridorunu güvenlik koridoru haline getirmek istiyoruz. Türkiye'de mültecilerde oralarda yerleşim imkânı sağlayalım.

Erdoğan'dan Merkel ve Trump'a: Laf ola beri gele

Trump güvenli bölge ifadesini kullandı ama mali desteği vermedi. Sayın Merkel'le de konuştum; bu projenin isabetli olduğunu söyledi ama herhangi bir gelişme olmadı. Laf ola beri gele. Ondan sonra herhangi bir şey yok. Sınırlarımız ötesindeki güvenli bölgeleri mümkün olduğunca genişletmeye çalışıyoruz. Bu fotoğraf içinde milletimiz 31 Mart ve 23 Haziran'da AK Parti ve MHP'ye durmak yok yola devam demiştir.

Erdoğan'dan Akşener'e: Sözde siyaset yapanlar...

Gece gündüz çalışmak suretiyle bu hedefe ulaşacağız. Ekonomi gündemimiz en üst sırada yer alacaktır. Maalesef Türkiye'de sözde siyaset yapan birileri eğitimde, ulaşımda, sağlıkta attığımız adımları küçümseme ile kendilerine prim yapmaya çalışıyor. Birileri Yüksek Hızlı Tren getirdiniz diye mi size oy verecek diyor. Ne kaldı, sen niye varsın o zaman? Siyasi kadrolar bu ülkede ne yapar? Bir vatandaşımızın tebriğini sizlere göstermek isterim. Sözde siyaset yapanlar, neyse isim vermeyeyim şimdi... (Sözlerini bitirmeyen Erdoğan, bir vatandaşın kendisine çektiği teşekkür videosunu izletti.) O da izlerse anlar.

Bu hanımefendi hâlâ anlayamadı. Dağları yüzlerce tünelle deldik, buralara geldik. Bir teşekkür etmesini bilin. Siz de geçmişte bakanlık makanlık da yaptınız, siz neden bunları yapamadınız? İşte kıskançlık çok kötü bir illet. İsteseler de istemeseler de biz bu yolları yapmaya devam edeceğiz. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprülerini yapmaya devam edeceğiz.

Erdoğan'ın tepki gösterdiği İyi Parti lideri AKşener'in bugünkü grup toplantısındaki açıklamaları için TIKLAYIN. 

"Dengeli büyümeyi hedef alan bir program ortaya koyuyoruz, ekonomimiz yükselişe geçecek"

Esnafımızın, çalışanlarımızın hangi sıkıntıları yaşadığını gayet iyi biliyoruz. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin üretimdeki ve insan gücündeki potansiyelini bilenler ülkemize yönelik saldırıları istikrara yoğunlaştırıyor. Biz de tedbirlerimizi buna göre alıyoruz. Dengeli büyümeyi hedef alan bir program ortaya koyuyoruz. Ekonomimizin yükselişe geçtiğini göreceğiz.

Merkez Bankası döviz rezervlerimiz yeniden 100 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Ülke risk primimiz geriliyor. Güven endesklerinin hepsinde olumlu yönde yükseliş gözüküyor. İhracat ve turizm sektöründeki olumlu yükseliş sürüyor. Cari fazla vermeyi bekliyoruz.

Mart ayından itibaren artıya geçmeye başladık. Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi artarak sürüyor. Türkiye'yi bölgesel krizler ve iç politika üzerinden sıkıştırmaya çalışanlara fırsat vermiyoruz.

Yargı reformu stratejisini açıkladık. Yeni askerlik sistemi başta olmak üzere TBMM gündeminde pek çok reform düzenlemesi var.

"Yeni askerlik sisteminin şimdiden hayırlı olsun"

Milli Savunma Bakanı dün MHP, İyi Parti ve CHP Genel başkanlarını ziyaret etti. Nerede, ne tür bir sıkıntı varsa Savunma Bakanı'ndan dinlediler. Yeni askerlik sisteminin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Bizim dünyamızda ayrımcılık, ötekileştirme anlayışına kesinlikle yer yoktur. Lafla kucaklama olmaz, icraatla olur. Bunu biz yaptık. Doğu, Güneydoğu malum parti dışında biz olduk. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görerek ülkemizi büyüttük, güçlendirdik, zenginleştirdik. Birileri tweet'ler atıyor. Biz neyi getirmedik ki! Bunlarda göz var ama görmüyor. Diyarbakır'ı, Siirt'i gezin. Birileri orada okullarınızı, camilerinizi yakar yıkarken, terör estirirken buraları saldırılardan kim oldu? Biz koruduk. Biz Kürt kardeşlerimizi bir kenara koysaydık birileri gibi oralara gitmezdik. Bu vatan bizim.

Hiçbir ayrımcılık yapmadan gönül köprülerimizi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Milletimiz bize ne işaret ediyorsa oraya gideceğiz. Zor da olsa kendi hedeflerimize doğru ilerleyeceğiz. Mesaimizi faydasız çatışmalarda harcamak yerine 2023 vizyonlarını evlatlarımıza bırakmak için çalışacağız. Birikimi olan, çabası olan herkesin yanında yer alacağız. Her olumlu girişime nasıl destek verdiysek bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü biz bu ülkeyi seviyoruz. Çünkü biz bu millete aşığız. Sevginin çözemeyeceği düğüm, aşkın aşamayacağı engel yoktur.

Türkiye bu seçimlerle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ni tamamlamıştır. Uygulamanın yerleşmesi zaman alacaktır. Yeni yönetim sisteminin geliştirilmesi için kapsamlı bir çalışma başlattık. Sonuçları da milletimizle paylaşacağız. Milletimize yeni yönetim sistemine verdiği destek için şükranlarımızı sunuyorum."