Politika

Erdoğan'ın tesis açılışı listesine M.Ö 1. yüz yılda yapılan Kahramanmaraş Kalesi de yazıldı!

CHP'li Ali Öztunç, 2019 yılında açılan Elbistan Adliyesi'nin de listeye konduğunu söyledi

13 Eylül 2021 08:33

10 Eylül’de Kahramanmaraş’a giden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘106 tesis’in açılışını yaptığı duyuruldu. Ancak açılışı yapılan bazı tesislerin özel sektöre ait olduğu, peyzaj düzenlemesi yapılan Tarihi Kale’nin de listede yer aldığı iddia edildi.

"Kalenin peyzaj düzenlemesini açılış diye yazmak nasıl bir mantıktır?" diye soran CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, şunları söyledi:

"Tek tek bu açılışları incelediğimizde ortadan bir komedi var. İstinat duvarı yapılmış, bunu bile tesis olarak yazmışlar. Kahramanmaraş Kalesi ile ilgili bir ifade var… Tarihi kaleyi, yüz yıllardır olan kalenin açılışı yapılmış gibi gösteriyorlar. Valiliğin internet sitesinde kalenin, M.Ö 1. yüz yıl ve M.S 2. yüz yıl arasında yapıldığı yazıyor.

Elbistan Adliyesi 2019'da açıldı. Yeni gibi listeye konmuş. 2019-2020'de sathi kaplama yapılan yolları listeye eklemişler. 230 milyon liraya özel bir hastane yapıldı. Sanki kendileri yapmışlar gibi listede var. Vatandaşın yaptığı fabrikalar var, onu bile listeye koymuşlar. Açıklanan listenin büyük bölümü iki veya üç defa açıldı."