Gündem

Erdoğan'ın korumaları, kardeşinin cenazesinde isyan eden Yarbay Alkan'a, "Reis özür bekliyor" notu iletmiş

09 Ekim 2019 08:53

KHK ile ihraç edilen eski Yarbay Mehmet Alkan yeni çıkan kitabında, kardeşinin cenazesinde vekil korumalarının insanları ittiğini, konuşmalarından dolayı özür dilemesi konusunda askeriyeden baskı yapıldığını, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarından ‘Reis özür bekliyor’ notu aldığını ifade etti.

2015 yılında Şırnak’ta çıkan çatışmada hayatını kaybeden Ali Alkan’ın ağabeyi eski Yarbay Mehmet Alkan, kardeşinin cenazesinde söyledikleri nedeniyle görevinden ihraç edildi. Konuşmalarından dolayı medya ve iktidar tarafından hedef gösterilen Alkan, yaşadıklarını ‘Ali’m ve Sonrası’ adlı kitapta topladı. Alkan kitabında, askerlik yıllarında yaşadıklarını, kardeşinin cenazesinde sarf ettiği sözlerinden sonra iktidar tarafından hedef alınmasını ve KHK ile ihraç edilme sürecini anlattı.

Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, Alkan, kardeşinin cenazesinde yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

“Ön saftayken bir baktım epey gerilere gitmiştim. Cenaze namazı başlayacakken bir milletvekili korumalarının kalabalığı ite kaka ön safa geçmeye çalıştığını, buna karşın kalabalıktan tepki verildiğini, itişme sırasında elimin üst tarafında çizilmeler olduğunu farkettim. Fiziki ortamın hareketlenmesiyle o tarihe geçen sözleri sarf ettim.”

Cenazede yaşanan olayların sebebini Alkan şu şekilde anlattı:

"O gün orada gelen olayların başta gelen sebebi ‘askerlik yan gelip yatma yeri değil’ derken siyaseti şehit cenazelerinde ön safta yer tutma yeri olarak gören siyasilerdir."

Öte yandan çözüm sürecine ilişkin Erdoğan’ın tutumunu eleştiren Alkan, 7 Haziran seçimlerinde AKP’nin tek başına iktidar olamamasıyla çözüm süreci öncesi söylediklerinin yalan olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Alkan “Niyet önce vatan değil önce iktidarmış, maksat analar ağlamasın değilmiş” ifadelerine yer verdi.