Gündem

Erdoğan’ın eski danışmanı Beki: CHP’ye lider tayinine inanılabileceğine hiç şans tanınmasa 'uydurmadır’ demekle yetinilmez miydi?

22 Kasım 2019 08:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapmış Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanlığı’nın dünkü yalanlamasını köşesinde yorumladı. Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın ‘Erdoğan CHP’li bir siyasetçi ile Saray’da görüştü’ iddiası Cumhurbaşkanlığı tarafından yalanlandı. Beki yalanlama metnindeki, “Ana muhalefet partisine kayyum atarcasına lider tayini, başına aday layık görme, adam ayartarak kışkırtma, içini karıştırma, yönetimini şekillendirme gibi siyasi mühendislik projeleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilişkilendirilmesi kesin reddediliyor. Üstüne, milletimizin de bu önyargılı yakıştırmalara inanmayacağı vurgulanıyor” ifadesine dikkati çekerek, “İnanılabileceğine hiç şans tanınmasa 'uydurmadır, hayal mahsulüdür, maksatlı senaryodur, palavradır' demekle yetinilmez miydi?” diye sordu.

 TIKLAYIN - Sözcü yazarı: Erdoğan Külliye’ye çıkan bir CHP’liye “Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir” demiş

Beki yazısında şunları söyledi:

“Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın 'müthiş haber'i, müthiş bir balon çıktı.

Zaten altı boştu. İsim vermeden kulis görünümlü bir spekülasyon atmıştı ortaya.

Gizlice Beştepe'ye gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen önemli bir CHP'liden söz ediyordu.

Güya Erdoğan ona CHP'ye Genel Başkan olmasını teklif etmişti. "Milli güvenlik sebebiyle senin olman lazım, ben de yardım ederim" dediğini iddia ediyordu.

Olacak şey değildi, her tarafı sansasyonel bir asparagas kokuyordu.

Turan, ertesi gün sürdürdü bunu. Hem 'haber'in yüzde yüz doğru olduğu savıyla arkasında durdu, hem de Cumhurbaşkanlığı ne derse onu doğru kabul edeceğini söyledi. Şaka değil, cidden.

Nasıl oldu da böyle deli saçması bir balon haber, şişirilip uçurulabildi?

'Olacak şeymiş, akla yatkın ve günümüz gerçekliğinde siyasi hayatın doğal akışına uygunmuş, pekala olabilirmiş' gibi...Yadırganmadan nasıl kolayca alıcı bulabildi böyle garip bir söylenti?

Şuyuu vukuundan, dedikodusunun yayılması gerçek çıkmasından beter”

Yazının devamı için tıklayın

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu Saray'a giden CHP'li siyasetçi hakkında ilk kez konuştu: Erdoğan, CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanlığı, CHP'li bir siyasetçi ile Erdoğan'ın Saray'da görüştüğü iddialarını yalanladı