Medya

Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki: TRT’nin yaptığını Çorumlu yapmaz

"Gerçeği farfaralıkla, yaygaracılıkla ilanihaye bastırmak da mümkün değil"

19 Kasım 2019 07:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, TRT’de yayınlanan ‘Doğrusu Ne’ adlı programa tepki gösterdi. Beki, “Muhalefetin iktidara yönelttiği eleştiri ve suçlamaları yalanlayarak güya işin aslını ortaya çıkarıyor, halkı aydınlatıyorlar. Yalnız, bunu AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanlığının yerine geçerek yapıyordu. İktidar ağzıyla muhalefete söylenmek üzerine kurulu bir dosyaydı” dedi.

TRT’nin vatandaşlardan alınan vergilerle finanse edildiğini ve yapılan programla kurumun güvenirliliğinin zedelendiğinin  altını çizen Beki, “Ama TRT; siyasi görüşüne, partisine bakılmadan herkesten alınan vergilerle yapıyor o yayınları. Hangi kitaba sığar! İktidarla muhalefet tartışıyor, siyasi bir polemik bu, karşılıklı atışıyorlar. Çok meraklıysan uzat mikrofonunu, iki tarafın argümanlarını da yansıt. Hatta kurgun, sunuş biçimin, alıntı seçimlerinle tartışmayı iktidar lehine zekice manipüle de edebilirsin. İlla tarafgir ve partizanca kayıracaksan bile kitabına uydur bari. Böyle bodoslama, böyle kaba saba, böyle kör göze parmakla olacak şey mi!” ifadesini kullandı.

 Beki yazısında şunları söyledi:

 “Sadece TRT'nin inandırıcılığına ve güvenilirliğine darbe vurmuyor bu yöntem. Bu iş bilmez işgüzarlığı, bu tembel gayretkeşlikle desteklediklerini zannettikleri iktidar tezlerinin de içini boşaltıyor, ağırlığını hafifletiyorlar. Ona ne şüphe;  'yalanların sonu gelmez, doğru ne denmedikçe' de...Gerçeği farfaralıkla, yaygaracılıkla ilanihaye bastırmak da mümkün değil. Cumhurbaşkanlığındaki ilgililer bile görse 'gölge etme, başka ihsan istemez' der böyle yaranmacılığa. İzlemiyor, fark etmiyor olmalılar”

 Yazının devamı için tıklayın