Politika

Erdoğan'dan Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik mesajı

"Kaçak ve bilinçsiz avcılık gelecek nesillerin hakkını gasp etmek demektir"

31 Ağustos 2019 22:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, av sezonu açılışında yaptığı konuşmada "Balıkçılarımızın hasretle beklediği Su Ürünleri Kanunu'ndaki değişikliği teknik düzeyde tamamladık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığınca Poyrazköy'de düzenlenen '2019-2020 Su Ürünleri Av Sezonunun Açılış Programı'nda konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Balıkçılarımızın 'Vira Bismillah' diyerek denizlere açılacak. Bereketli bir sezon diliyorum. 2018 yılında 628 bin ton su ürünü ürettik. Siz balıkçılarımızın hasretle beklediği su ürünleri kanunundaki değişikliği teknik düzeyde tamamladık. Meclis’in açılmasıyla birlikte gerekli yasa teklifini Parlamento’ya sunacaktır. Kaçak ve bilinçsiz avcılık gelecek nesillerin hakkını gasp etmek demektir.  

Denizlerimiz, göllerimiz, ormanlarımız bizlere emanettir. Denize atılan bir plastik şişenin çözülmesi 600 yılı buluyor. İşin vahimi bu atıkların deniz canlıları tarafından yenilmesidir. Balık adeta o denizlerdeki naylonlardan beslenir hale geliyor