Gündem

Erdoğan, Bülent Arınç için ne söyledi?

Bülent Arınç'ın "kral çıplak” ifadesi dikkatleri üzerine çekmişti, Metiner partiden ihraç edilmesi gerektiği görüşünü savunmuştu

28 Haziran 2022 08:43

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’in, Türk Demokrasi Vakfı'nın toplantısında kullandığı “kral çıplak” ifadesiyle dikkatleri üzerine çeken eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “ihraç edilmesi gerektiği” yönündeki görüşünün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini yazdı.

Yarkadaş’ın aktardığına göre, kurmaylarının görüşlerini dinleyen Erdoğan, “İhraca gerek yok. Küskün sayısını artırmayın’’ yanıtını verdi.

Yarkadaş, “Erdoğan’ın verdiği bu cevabın ardından, Arınç’ın dosyası ‘şimdilik’ rafa kaldırıldı. Ancak dün konuştuğum AKP’li bir kaynağım, ‘Disiplin Kurulu önümüzdeki günlerde toplanacak. Bu konu muhtemelen orada da gündeme gelecektir’ ifadesini kullandı. Ancak AKP’li kaynağım da Erdoğan’ın ‘Küskün sayısını artırmayın’ talimatının ardından Arınç’ın disipline gönderilmesinin ‘imkansız’ hale geldiğini belirtti” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Ne olmuştu? 

1987 yılında Turgut Özal'ın fikri önderliğinde kurulan Türk Demokrasi Vakfı'nın toplantısına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ABB Başkanı Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bülent Arınç ve Ertuğrul Günay gibi isimler katılmıştı. 

 Arınç'ın Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği toplantıya, AKP'li yetkililerin ve hükümete yakın gazetecilerin katılmamasına "Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir." sözleriyle tepki göstermiş, bu sözler iktidara yakın isimler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

AKP'li Mehmet Metiner "Bizim gönlümüzde bir yeri kalmamıştır. İnşallah partimizden de ihraç olur gider. Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık. Onu partide tutanlara da yazıklar olsun diyorum. Kim olursa olsunlar." diyerek Arınç'a tepki göstermişti. 

TIKLAYIN - Bülent Arınç: Majestelerinin gazetecileri var, kral çıplak demenin vaktidir