Gündem

"Erdoğan bu durumun sorumlularının kim olduğunu hepimizden iyi biliyor"

19 Nisan 2019 07:20

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçim sonuçlarını herkesten iyi okuduğunu iddia etti. Zeyrek, "Kim ne derse desin. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin son yerel seçimlerde ne kazandığını, ne kaybettiğini, bu durumun sorumlarının kim olduğunu hepimizden iyi biliyor" dedi.

Zeyrek'in "Mühür teslim edildi, muhasebe başladı" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

İstanbul'da 17 gün boyunca yaşananların nedeni neydi?
Lafı dolandırmadan kitabın ortasından yanıt vereyim: “Kaybedenler kulübü…”
Yani:
– Seçim İşlerinden Sorumlu yetkililer, İstanbul teşkilatı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin el değiştirmesi ile çok şey kaybedecek olan bir grup.
– Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ellerinde çok sağlam bilgi ve belgeler olduğunu söyleyerek İstanbul'da seçimin kesinlikle iptal edileceği bilgisini verenler.
– Kampanya boyunca hak ettiği desteği vermedikleri halde Binali Yıldırım'ı 31 Mart gecesi kürsüye çıkartıp “kazandık” dedirtenler.
– İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Bolu gibi büyük kentlerin muhalefete kaptırıldığını, ülke nüfusunun yüzde 49'unun, ekonominin yüzde 60'ının bulunduğu illerin CHP'li başkanlarca yönetileceğini görmezden gelip, seçim sonuçlarını il genel meclis üzerinden değerlendirip “hala birinci partiyiz” diyenler.
Kim ne derse desin. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını hepimizden iyi okuyor. AK Parti'nin son yerel seçimlerde ne kazandığını, ne kaybettiğini, bu durumun sorumlarının kim olduğunu hepimizden iyi biliyor.
Tahminle değil ama yaptığım görüşmelerden çıkardığım bir sonuç olarak söyleyebilirim ki yakın gelecekte AK Parti yönetiminde ve kabinede değişim rüzgarı esebilir. Hatta, yaklaşık 4 buçuk yıl boyunca seçim olmayacağından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha çok devlet işleriyle uğraşıp, bir süre parti genel başkanlığını ikinci plana bırakmasına bile şaşırmayacağım.

Yazının tamamı için tıklayın