Gündem

Erdoğan'a, "Allah çocuklarımın ömründen alsın size versin” diyen AKP'li Meryem Demir hakkında 'torpil' iddiası

24 Mayıs 2020 14:29

AKP’nin geçen günlerde video konferansla gerçekleştirilen 137. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Allah çocuklarımın ömründen alsın size versin” diyen Çorum İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, bu kez 'torpil' iddiasıyla gündeme geldi.

Çorum Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, Meryem Demir’in AKP’li Çorum Belediyesinde işe alınan personeller üzerinde de etkili olduğunu iddia etti.

CHP’li Tuncay Yılmaz, son dönemlerde AKP’li Demir’in referansı ile personel alımları yapıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Torpille işe alımlar konusunda hassasiyetimizin nedenleri ortaya çıkıyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuz personel alımında, AKP Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Meryem Demir hanımefendi referanslardan birisi idi.

Çocuklarını feda edecek kadar akılalmaz bir siyasi zihniyete sahip Demir’in kardeşi M. Öztürk’ü, 2018 yılında torpille işe aldırdığını biliyor muydunuz?

İktidarı kaybetme korkusunun silahı olarak kullanılmak istenen, ‘Siyasi Ahlak Yasası’nın kimlere getirilmesi gerektiğini sizlerin takdirine bırakıyorum. Belediye AKP’nin çiftliği değildir. Vatandaşın hakkını sormaya, yapılan haksızlıkları gündeme getirmeye devam edeceğiz."

Yılmaz, AKP’li Demir’in kardeşinin Veteriner İşleri Müdürlüğünde halen daha görev yaptığını ifade etti.