Gündem

Emniyet, atamalardaki Menzil etkisini yazan Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulundu

15 Kasım 2019 11:12

T24 Ankara

Emniyet Genel Müdürlüğü, T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada, suç duyurusunun içeriğine değinilmezken, “Son günlerde asılsız, mesnetsiz, karalama amacı güden iddia ve iftiralarda bulunan gazeteci Tolga Şardan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi. Şardan, kısa süre önce, “Emniyette neler oluyor?” başlıklı yazısında Menzil cemaatinin emniyet atamalarındaki etkisini kaleme almıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Şardan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, Şardan’ın hangi yazısı için suç duyurusunda bulunulduğu ise belirtilmedi.

Şardan, T24’deki “Emniyet’te neler oluyor?” başlıklı yazısında, tarikatların emniyet atamalarındaki etkisini kaleme almıştı.

Şardan, yazısında emniyet içerisinde, Nurcu akımdan gelen Okuyucular, Yazıcılar ile Nakşi akımdan gelen Süleymancılar, Menzilciler, Erzincan Grubu, Erzurum Kurtoğlu Grubu, İskenderpaşa Grubu’nun etkili olduğunu belirtmişti. Bu gruplardan Okuyucular, Yazıcılar’la birlikte son dönemde Menzilciler’in de diğer kurumlarda olduğu gibi emniyet teşkilatı içinde örgütlenmeye başladığını anlatan Şardan, son emniyet müdürleri kararnamesinin yanı sıra birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ve polis okullarına yapılan müdür atamalarında Menzil cemaatinden doğrudan veya dolaylı gelen referansların kabul gördüğünü aktarmıştı. Şardan, Menzil cemaatinin kendi içerisinde de ayrışmalar olduğunu belirtmişti.