Gündem

Emine Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan Eraslan: Muhafazakâr kesimdeki herkesin çok zengin olduğu farz ediliyor

29 Mayıs 2019 08:34

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan'a en yakın isimlerden biri olan Star yazarı Sibel Eraslan "Muhafazakâr veya mütedeyyin kesimdeki herkesin çok zengin olduğu farz ediliyor" tespitini yaptı. Eraslan, "Bu farzediş, bir adım sonra sosyal medyada, tüm inançlı kesimin AK Partili ve zengin olduğu şeklinde daha sert ve kesin bir öngörüye dönüşüyor" ifadesini kullandı. 

Eraslan'ın Star'da yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Muhafazakar veya mütedeyyin kesimdeki herkesin çok zengin olduğu farz ediliyor. Bu farzediş, bir adım sonra sosyal medyada, tüm inançlı kesimin AK Partili ve zengin olduğu şeklinde daha sert ve kesin bir öngörüye dönüşüyor. Ne acıdır ki 1930'lardan, 1970'lere kadar süren “solcular dışında herkes zengin birer asalaktır” ezberlerine geri dönüldü. Halbuki kendisini solcu sayan, manevi değerleri küçümseyen ve yerli olana hep mesafe koyan bu kesim, ne solcudur ne de zenginlik karşıtı! Ama tartıştığımız konu bu değil! Muhafazakar kesim denilen Anadolu insanının şeytanlaştırılması meselesi.

Dert yandığım bu toplumsal kopuş hadisesi, bizleri adeta dilsizliğe mahkum ediyor.Kesimlerin birbirleriyle konuşması, iletişim kurması giderek imkansız hale getiriyor. Açıkçası insanların birbirlerine karşı nefretleşmesi, ne siyasetin ne de ekonominin dikiz aynasında. Elbette güçsüz bir yerden konuştuğumu farkındayım. 

Fakat bugün çok da farkında olmadığımız veya dikkate almadığımız küçük mevzular, yarın karşımıza ciddi toplumsal fay kırıkları, depremler halinde çıkabilir. Sosyal değişimler, fiziksel değişimler gibi değildir, yavaş yavaş tavına girerler. Sonra bir anda devasa ve aşılmaz bir cüsseyle karşımıza çıkarlar. Bilinçli olarak toplumumuza pompalanan, damarlarımıza zerk edilen bu nefret hastalığına dikkat çekmek istedim...