Gündem

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, enflasyon sonrası ne kadar oldu?

Emekli ikramiyesi hakkında detaylar

05 Temmuz 2022 13:23

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli ikramiyesinin 2022 yılı Kurban Bayramı öncesinde yatacağını duyurmuştu. Dün TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları sonrası, ''Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?'', ''Emekli ikramiyesi ne kadar oldu?'' soruları gündeme geldi. 

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına yatan emekli ikramiyesi için tarih verildi. Maaşların belli olmasının ardından, kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacağı ve kaç para olacağı merak edildi.

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

İkramiyelerin, 2-7 Temmuz tarihleri arasında emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacağı duyuruldu. Emekli ikramiyeleri, SSK emeklilerinin hesabına 5-6 Temmuz’da; Bağ-Kur emeklilerinin hesabına 7 Temmuz’da, emekli sandığı kapsamında aylık alanlar ise 2-5 Temmuz tarihlerinde ikramiyelerini alacak.

Emekli ikramiyesi ne kadar oldu?

Ramazan Bayramı'nda ikramiyeler, 1.100 TL olarak ödenmişti. Emekli ikramiyelerinde zam uygulanıp uygulanmayacağı vatandaşlar tarafından merak edilirken, Kurban Bayramı'nda verilecek olan bayram ikramiyesinin şu an için 1.100 TL olacağı öngörüldü. Bayram ikramiyelerine enflasyon zammı yapılması ihtimali de iddia edildi, ancak resmî rakam henüz açıklanmadı.