Gündem

Elif Çakır: Sayın Erdoğan vatandaştan “tasarruf” yapmasını isterken kendisi de neden tek bir tasarruf jestinde bulunmuyor?

01 Temmuz 2022 08:55

Karar yazarı Elif Çakır, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarruf etmemesini eleştirerek, "Peki ama Sayın Erdoğan ülke bu haldeyken, vatandaştan “tasarruf” yapmasını isterken kendisi de neden tek bir tasarruf jestinde bulunmuyor? Şimdiye kadar böyle bir jestte bulundu mu? Ne gibi?... Uçak filosunun bir kısmını satabilir… Külliyenin masraflarını kısalır... Danışmanlar ordusunun sayısını azaltabilir, 4-5 maaş verdirdiği adamlarına “artık yeter” diyebilir…. Yüksek bürokratlarının lüks arabalar saltanatına son verebilir" yorumunu yaptı.

"Bir yanda Beştepe ve Beştepe’nin lüks ve şatafat içinde yaşayan “mutlu azınlığı” diğer yanda artık bir kuru ekmeği almakta bile zorlanır hale gelen ve sürekli “tasarruf” yapması “şükretmesi” istenen halk" diye yazan Çakır, "Ülkemizde açlık sınırı 20 bin lirayı aşmış, gıda enflasyonu yüzde 117’nin üzerine çıkmış. Enflasyon TÜİK’e göre bile yüzde 70. Süt paketlerine alarm takılmış durumda. Dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcama tutarı yani açlık sınırı 6 bin 319 lira olmuş. Asgari ücret 4 bin 253 lira dört kişilik bir ailenin açlıktan ölmemek için 6 bin 319 liraya ihtiyacı var. Ama Erdoğan ve iktidarı “tasarruf” edin, “halinize şükredin” diyor" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.