Gündem

Elazığ depreminde 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı davasında sanıklar birbirini suçladı

25 Kasım 2020 08:32

Elazığ depreminde 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı’nı yapan kooperatifin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 23 kişinin 210’ar yıl ağır hapisle cezalandırılması istendi. Kooperatifi yöneten sanıklar, ölen kooperatif başkanını ve birbirlerini suçladılar.

Elazığ'da meydana gelen depremde yıkılan ve 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı’na ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Dilek Apartmanı’nı yapan kooperatifin yöneticileri ve teknik sorumluların da aralarında bulunduğu 23 kişinin ‘taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak’ suçundan 210’ar yıl ağır hapisle cezalandırılması istendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kooperatifi yöneten sanıklar ölen kooperatif başkanını suçladı. Başkanın yönetimdeki oğlu ise ‘Babam beni üye sayısını doldurmak için yazmış, haberim yok’ derken, bir başka üye ‘Hatır gönül için adım yönetime yazıldı’, bir diğeri ise ‘Yazmışlar, haberim yok’ dedi. Teknik sorumlu mühendis ise ‘O zamanlar makine yoktu, betonu işçiler el ile yaptılar’ diyerek kendini savunmaya çalıştı.