Spor

'El Clasico'da gülen taraf Barcelona oldu

İspanya Kral Kupası yarı finalinde Real Madrid'i 3-0 mağlup eden Barcelona finale yükseldi

28 Şubat 2019 01:02

La Liga'da beklentilerin uzağında kalan Real Madrid, İspanya Kral Kupası yarı finalinde Barcelona'ya evinde 3-0 mağlup oldu.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada gol perdesi 51. dakikada açıldı. Luis Suarez, 51. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 69'u gösterdiğinde fark ikiye çıktı! Sağ kanattan gelişen atakta Dembele'nin altıpasa kestiği topa Varane ve Carvajal birlikte hareketlendi, Fransız futbolcunun ters vuruşunda top Real Madrid ağlarıyla buluştu.

Bu golden kısa süre sonra Barcelona penaltı kazandı. 72. dakikada topun başına geçen Luis Suarez hata yapmadı ve skoru 3-0'a getiren golü kaydetti.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol olmayınca Barcelona sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Katalan temsilcisi bu sonucun ardından toplamda 4-1'lik skorla finale yükselen taraf oldu!

İlk maçta ne oldu?

Nou Camp Stadı'nda oynanan karşılaşmada Real Madrid, 6. dakikada Lucas Vazquez'in golüyle 1-0 öne geçti. Barcelona'nın yoğun ataklarına karşılık veren Real Madrid, ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya baskılı futbolunu devam ettirerek başlayan Katalan takımı, 58. dakikada Malcom'un golüyle beraberliği yakaladı. Sakatlığından dolayı El Clasico'da yedek kulübesinde başlayan Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Lionel Messi ise 63. dakikada Philippe Coutinho'nun yerine oyuna girdi.

İlerleyen dakikalarda karşılıklı ataklar sonucu değiştirmeyince maç 1-1 sona erdi.

Golsüz son maç 17 yıl önce!

Barcelona ile Real Madrid arasında golsüz biten son maç, 2002 yılında oynandı.

Bu zamana her iki takımın formasını giyen 30'dan fazla futbolcu var. Bu isimler arasında Luis Figo, Michael Laudrup, Luis Enrique ve Samuel Eto'o da bulunuyor.

"El Clasico"da en fazla formayı 43 maçla Real Madridli Manuel Sanchis giydi. Bu futbolcuyu 42'şer maçla Francisco Gento ve Xavi, 38'er maçla da Lionel Messi, Sergio Ramos ve Andres Iniesta izledi.

En farklı kazanan Real Madrid

Büyük rekabette, ligde oynanan maçlarda bu zamana kadar alınan en farklı galibiyetlerde öne çıkan takım Real Madrid oldu.

Başkent takımının 1935'te 8-2, 1949'da ise 6-1'lik galibiyetleri bulunuyor. Barcelona tarafından bakıldığında da 1950'de alınan 7-2'lik galibiyet ve 2010'da Nou Camp'ta kazanılan 5-0'lık maçlar, unutulmazlar arasında yer alıyor.

Tüm "El Clasico"lardaki en farklı galibiyeti de Real Madrid elde etti. Başkent temsilcisi, 1943 yılındaki Kral Kupası yarı finalinde ağırladığı Barcelona'yı 11-1 mağlup etti.