Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan ilahiyatçı Nurettin Yıldız'a: Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar

Yıldız'ın, "Kadınların yanında mahremi olmadan 90 km'den fazla araç kullanmaları dinen yasak" sözleri tepki çekmitşi

20 Eylül 2019 11:41

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sosyal Doku Derneği Kurucu Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ın, "Kadınların yanında mahremi olmadan 90 km'den fazla araç kullanmaları dinen yasak" sözlerine sosyal medya hesabından metroda görevli olan kadın makinistleri paylaşarak yanıt verdi. İmamoğlu, "Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar" dedi.

İlahiyatçı Yıldız, sosyal medyada takipçisi bir kadından gelen, “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?” sorusuna kadınların araba sürmesinin “ahlaki sıkıntı” yaratabileceği yanıtı vermiş; Yıldız, kadınların "yanlarında mahremleri olmadan” 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının dinen yasak olduğunu söylemişti. Daha önce de “6 yaşındaki çocuk evlenebilir”, “Asansörde halvet olur”, “Dayak yiyen kadın şükretsin” şeklinde skandal ifadeler kullanan ve birçok kesimin tepkisini çeken Yıldız'ın yeni açıklamaları da tepki çekti.

İmamoğlu, Nurettin Yıldız'a karşılık olarak şu paylaşımda bulundu ve şöyle yazdı:

"Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar. Tüm kadın makinistlerimize hayırlı yolculuklar ve başarılar dilerim."