Gündem

Ekrem İmamoğlu: İstanbul halkı kurumlarına güven duysun

Ekrem İmamoğlu, İBB Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulundu

27 Eylül 2019 14:10

Dün İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem ve artçılarından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB Lojistik Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Merkezin bir afet anında en kuvvetli yerlerin başında geleceğini kaydeden İmamoğlu, "Bu merkezi özellikle İstanbul halkıyla paylaşmak istedim. Kurumlarına güven duysunlar, acil ihtiyaçlarına katkı sunacak böyle bir merkezlerinin olduğunun farkında olsunlar istedim" dedi. İBB Başkanı, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplanan Türkiye Afet Planlama Planı Toplantısı'na davet edilip edilmedi hakkındaki sorularına ise, "Genel sekreter yardımcımız ve arkadaşlarımız orada" cevabını verdi.

Merkezin çok değerli bir yer olduğunu ve buraya ilk gezisinde çok etkilendiğini belirten İmamoğlu, emeği geçen belediye başkanlarına ve dönemin yöneticilerine teşekkür etti. Büyükşehir belediyesinin yemekhanelerinin ve sosyal merkezlerinin ihtiyaçlarını, merkezin karşıladığını kaydeden İmamoğlu şunları söyledi:

"Daha ötesinde burası afet anında çok büyük ihtiyaçları karşılayacak değerli bir nokta. Buranın yemek kapasitesi olarak bir günde 200 bin kişilik yemek çıkartabiliyor. Tabi sadece bununla da sınırlı değil aynı zamanda burası 30 binin üzerinde de kumanya hazırlayabilir 32 bindi galiba sayımız. Gezeceğiz şimdi mutfağı dolaşacağız. Toplamda 360 bin üzerinde kişiye yetecek şekilde her gün hazır gıda malzemesine burası depo olarak sahip ve buna depreme oldukça dayanıklı. 9 şiddeti hesaplanarak bir tasarım yapılmış. Aynı zamanda 5 günlük enerji ihtiyacı kendi bina düzeninde mevcut. Dolayısıyla İstanbul'a, Allah göstermesin ama bir afet anında bu en kuvvetli hizmeti verecek yerler noktaların başında geliyor. Bu  merkezi özellikle İstanbul halkıyla paylaşmak istedim. Kurumlarına güven duysunlar, acil ihtiyaçlarına katkı sunacak böyle bir merkezlerinin olduğunun farkında olsunlar istedim.

Onun için değerli basın mensuplarımı buraya davet ettik. Mutfakla başlıyoruz. Yine aşağıya doğru diğer imalat noktaları ve depolama noktalarıyla da  hızlı bir tur atacağız. Sonra da dışarıda bir kısım, şu an burada duran araçlarımız size göstereceğiz. Örneğin bir aracımız tek başına 5 bin adet ekmek çıkarabiliyor. TIR mobil bir şekilde ekmek üretimi yapabiliyor Yine aynı şekilde mobil bir mutfağımız var TIR’da, bu mutfağımız da 8 bin adet yemek çıkarabilecek kapasiteye sahip. Bu araçlarımızla gezimizi sonlandıracağız."

İmamoğlu açıklamasının ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığındaki Türkiye Afet Planlama Plan Toplantısına davet aldınız mı?" sorusuna; İmamoğlu, "Bugünkü programda genel sekreter yardımcımız ve arkadaşlarımız orada" cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "Belediye olarak mı davet edildiniz yoksa siz mi öyle uygun gördünüz" soruna ise İmamoğlu verdiği cevabı tekrar etti.