Politika

Ekrem İmamoğlu: İBB Başkanı'nın işi futbol kulübü kurmak değil

"Öğrencilere aylık toplu taşıma kartı 50 liraya düşecek"

04 Şubat 2019 23:31

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ekşisözlük yazarlarının sorularını yanıtladı. Seçilmesi halinde toplu taşıma ücretlerinde indirime gideceğini açıklayan İmamoğlu, Taksim Meydanı için de düzenleme yapılacağını söyledi.

Başakşehir Kulübü için “İBB Başkanı'nın işi futbol kulübü kurmak değil; hele hele İstanbul’da iseniz gururla yanında olacağınız Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanında olmak” açıklamasında bulunan İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım içinse “Torunu olanlar dinlenmeli” dedi.

İmamoğlu’nun kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlardan satır başları şöyle:

“İstanbul ile ilgili en büyük hayali ne?''

İstanbul çok güvenli bir şehir ve dünyanın göz bebeği olduğunda dünyanın her yerinden insanların akın akın geldiği bir İstanbul hayal ediyorum.

“HDP seçmenini kazanmak için ne yapacak?”

Tüm söylemlerim İstanbul'da yaşayan herkes için. HDP seçmeni de İstanbul'da yaşıyor. Biz seçmenleri partilerine göre ayırmadık, ayırmayacağız.

“Başkanı olmadığım 2019'un iki aylık farkını da ödeyeceğim”

CHP belediyelerinin AKP belediyelerine göre, en azından İstanbul'a göre daha kabul edilebilir maaş verdiğini biliyoruz. Başkan olursanız belediye personel maaşlarını artırmayı düşünecek misiniz?

Kesinlikle, 2200 tl asgari ücret sürecini Beylikdüzü'nde başlattık. Aynı süreci İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğum gün itibarıyla başlatacağım. Hatta başkanı olmadığım 2019'un iki aylık farkını da ödeyeceğim. Asla asgari ücret, İstanbul'daki 4 kişilik ailenin açlık sınırının altına düşmeyecek.

"Torunu olanlar dinlenmeli"

Üç çocuğum var. Torun olacak yaşta mıyım tam anlamadım ama en azından şunu biliyorum; Torunu olanlar dinlenmeli. :) Benim gibiler tam enerjisiyle istanbul'a hizmet etmeli.

Taksim ile ilgili planı ne?

Şu anki Taksim Meydanı'nı hiç beğenmiyorum. Mutlaka bu konuda tüm İstanbul'a da sorarak yapacağımız çok güzel bir meydan düzenlemesini hep birlikte başaracağız.

Başakşehir açıklaması: İBB başkanının işi futbol kulübü kurmak değil

“İBB başkanının işi futbol kulübü kurmak değil; hele hele İstanbul’da iseniz gururla yanında olacağınız Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanında olmak. Ayrıca 16 milyon insanın toplumsal spor bilincini geliştirmek olacaktır. Zaten 100 küsür yıldır kurulmuş Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi markaları var. Bu kent, üç kıymetli markasıyla dünyaya meydan okuyacak

Toplu taşımada indirim müjdesi

Başkan olursanız otobüs, metro, metrobüs vs. toplu taşıma araçlarının ücretlerinde indirim uygulayacak mısınız?

·    Duyurduk, uyguluyoruz. Gençler 50 lira aylık, 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere bedava. Hatta 6 yaşa kadar olan ücretsiz, 12 yaş sınırına çıkarıldı. Sürprizlerimiz devam edebilir.