Gündem

Ege denizi açıklarından yasadışı geçiş yapan botlarda 2 günde 95 sığınmacı yakalandı

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kıyıya getirilen sığınmacılar, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi

26 Ağustos 2019 10:19

İzmir'in Dikili ve Çeşme ilçeleri ile Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında 2 gün içerisinde 95 sığınmacı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

24 Ağustos günü 12.30 sıralarında, Dikili'ye bağlı Bademli açıklarında, lastik botta yakalanan bir grup sığınmacının Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalıştığı, Sahil Güvenlik mobil radarı tarafından belirlendi. Sahil Güvenlik ekibinin durdurduğu lastik botta, tamamı Afganistan uyruklu 6'sı erkek, 11'i kadın, 21'i çocuk olan toplam 38 sığınmacı bulunuyordu. 

Sahil Güvenlik ekipleri, dün saat 06.30 sularında, Çeşme'nin Ildır Körfezi açıklarında bir grup sığınmacının yasa dışı geçiş yaptığını öğrendi. Yerini belirlediği lastik botu durduran görevliler; 21'i Somali, 7'si Suriye, 2'si Kongo ve 1'i Filistin uyruklu olmak üzere toplam 31 sığınmacıyı yakaladı. 14'ü erkek, 14'ü kadın ve 3'ü çocuk olan toplam 31 kişi oldukları bildirildi.

Dün saat 08.00 civarında Didim'in Tekağaç Burnu açıklarında bir grup sığınmacının bulunduğu bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik, ihbar üzerine bölgeye hareket ederek lastik botu durdurdu. Yolculuk yapan sığınmacıların, 10'unun Nepal, 8'inin Somali, 5'inin Afganistan ve 3'ünün Suriye uyruklu olduğu tespit edildi. 13'ü erkek, 10'u kadın ve 3'ü çocuktan oluşan 26 kişi, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kıyıya getirildi. 

Sayıları tespit edildikten sonra sığınmacılar kıyıya getirildi. Sığınmacıların kimlik tespiti gerçekleştirildikten sonra İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. (DHA)