Spor

'Dünyanın en çekici atleti' Alica Schmidt pistlere döndü

03 Mayıs 2020 13:25

Dünyanın en çekici atleti seçilen 21 yaşındaki Alman spor Alica Schmidt, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) önlemleri nedeniyle uygulanan karantina sonrası pistlere geri döndüğünü sosyal medya hesabından duyurdu.

Ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'na yer almayı ümit eden 21 yaşındaki sporcu, 400 metrede yarışıyor.

2017 yılında Almanya takımıyla 20 yaş altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 4x400 metrede gümüş madalya kazanan Schmidt, geçen yıl ise 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyaya uzanmıştı. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Alica Schmidt'in Instagram'da 718 bin takipçisi bulunuyor.

"Neden en çekici atlet seçildim bilmiyorum"

Schmidt geçtiğimiz günlerde bir Avustralya dergisi tarafından "Dünyanın en çekici atleti" seçildi. Genç sporcu, bu olayın kendisine sorulması üzerine "Neden bu unvanı aldığımı bilmiyorum.


Instagram'da benim kadar takipçisi olmayan ama iyi görünen ve fiziğiyle kendine hayran bırakan birçok kadın var. Ben sadece rekabetçi bir sporcuyum" ifadelerini kullandı.

"Piste çıkabildiğim için çok mutluyum"

Alman hükûmetinin Koronavirüs kurallarını gevşetmesinin ardından antrenmanlara geri dönen Schmidt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Sonunda tekrar piste çıkabiliyorum. Geçen ay her şeyi tek başıma yaptım. Doğa, eğitim seansı için kötü olmasa da tekrar piste çıkabildiğim için çok mutluyum" yazdı.