Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Skyfail"

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

27 Aralık 2019 09:18

T24 Dış haberler

Britanya istihbaratı MI6'in Londra'daki ana binasının planlarının çalındığı iddia edildi. The New York Times, Suudi Arabistan'ın dış politikadaki yol haritasını değiştirmesiyle ilgili bir analiz haberi ilk sayfasına taşıdı. Trump'ın "İdlib'de kıyım yapılıyor. Rusya, İran ve Suriye buna son vermeli" ifadeleri içeren paylaşım Rusya medyasında geniş yer buldu.

27 Aralık 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The i | Obezite krizi itfaiye ve kurtarma ekiplerine yük bindiriyor

The i gazetesinin ulaştığı verilere göre Britanya'da son 3 yılda itfaiyeler 2 bin defadan fazla insanları binadan indirebilmek için çağrıldı.Bazı olaylarda itfaiyenin camları çıkarması veya kapıları genişletmesi gerektiği belirtildi.


The Sun | Skyfail

The Sun, binada yapılan çalışmalar sırasında Britanya istihbarat kurumu MI6'in ana binasının planlarının kaybolduğunu iddia etti. 100 sayfadan fazlasının kaybolduğu belirtilirken bu sayfalarda güvenlik önlemleri ve bina yapısı hakkında detaylı bilgiler olduğu aktarıldı. Gazetenin manşetinde James Bond serisinin "Skyfall" filmine göndermede bulunuldu, ancak "fall" kelimesi başarısızlığa uğramak anlamına gelen "fail" ile değiştirildi.


New York Times | Artık ABD'nin desteğinden emin olmayan Suudiler yeni bir teknik deniyor: Diplomasi

NYT, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Orta Doğu'daki gerilimi azaltmak için kendisinden alışılanın dışında bir tavır sergilediğini yazdı. Gazetede yer alan analizde Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırılara ABD'nin "soğuk tepki" vermesinin Riyad'a artık ABD'ye güvenmeyeceğini fark ettirdiği belirtildi. NYT, bu tavır değişikliğine örnek olarak Bin Selman'ın 4 yıldır uzun süredir savaştığı muhaliflerle direkt görüşmeler başlatma kararını gösterdi.


The Washington Post | Hispanikler Demokratlar tarafından görmezden gelindiklerini hissettiklerini söylüyor

WaPo'nun aktardığına göre 15 Demokrat aday adayından 9'u Latino Toplum Vakfı'nın siyasi duruşlarıyla ilgili gönderdiği anketi doldurmadı.


Moscow Times | Trump, Rusya, İran ve Sibirya'yı İdlib'de sivilleri öldürmemeleri konusunda uyardı

ABD Başkanı Donald Trump, İdlib'de Rusya, İran ve Suriye'nin "kıyım" yapmakta olduğunu ifade etti ve Türkiye'nin bu durumu durdurmak için çaba sarf ettiğini belirtti. Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, "Rusya, Suriye ve İran şu anda İdlib bölgesinde binlerce masum sivili öldürüyor veya öldürmek üzere. Bunu yapmayın! Türkiye bu kıyımı durdurmak için yoğun çalışıyor" dedi.


Al Arabiya | Kazakistan'da kalkıştan kısa süre sonra uçak çakıldı, en az 15 kişi hayatını kaybetti

Kazakistan'da Almatı Havalimanı'ndan kalkan ve Nursultan'a doğru yola çıkan yolcu uçağı, irtifa kaybederek iki katlı bir binaya çarptı. Kazada en az 15 kişi hayatını kaybetti. Uçakta 95'i yolcu yoplam 100 kişi bulunuyordu.