Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | Rusya Adalet Bakanlığı: Ülkedeki aile içi şiddet problemi abartılıyor

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

20 Kasım 2019 09:36

T24 Dış haberler

12 Aralık'ta yapılacak olan erken genel seçimlere kısa süre kala Britanya'nın gündeminde parti liderlerinin açıklamaları var. ABD basını, ABD Başkanı Donald Trump'a açılan azil soruşturması hakkındaki gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Rusya'da Adalet Bakanlığı ülkedeki "aile içi şiddetin abartıldığını" söyledi. Dünya'nın birçok ülkesinde halk ayaklanmaları sürüyor. Son olarak Haiti'de halk protestolar için sokağa çıktı.

20 Kasım 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | Liderler ilk çivilerini çaktı: Johnson Brexit, Corbyn NHS (Ulusal Sağlık Sistemi)

Britanya’da yapılacak erken seçim öncesi Başbakan Boris Johnson ve ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ilk kez canlı yayında karşı karşıya geldi. Tartışmanın gündeminde ülkenin ulusal sağlık sistemini hangi adayın koruyacağı yer aldı. İki aday da sağlık sisteminin önemini vurgularken Corbyn, Johnson’ın ulusal sağlık sistemini satışa çıkaracağını savundu. Johnson tartışma boyunca konuyu Brexit’e getirmeye odaklandı.


The i | Liderlerin televizyon tartışmasında hakaretler havada uçuştu

Britanya 12 Aralık genel seçimine hazırlanırken Boris Johnson ve Jeremy Corbyn ilk canlı yayın tartışmasını gerçekleştirdi. İki lider tarihi karşılaşmada el sıkıştı fakat Brexit ve sağlık sistemi konularında tartışma kuvvetlendi. Yayının hemen ardından yapılan bir anket canlı yayının iki adayı eşit seviyeye taşıdığı, ikisinden de ‘vurucu bir darbe’ çıkmadığı sonucunu ortaya koydu.


New York Times | İki çok yetkili isim telefon konuşmasının uygunsuz olduğunu söyledi: Biri "İnanamadım" dedi

İki Beyaz Saray ulusal güvenlik yetkilisi ABD Başkanı Donald Trump'a açılan azil soruşturması kapsamında Temsilciler Meclisi'ne ifade verdi. Yetkililer, bir telefon konuşmasında Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı'ndan siyasi rakiplerini soruşturmasını istemesini "uygunsuz" bulduklarını söyledi. Günün ilerleyen saatlerinde ifade veren bir başka yetkili, "Duyduklarıma inanamadım" dedi.

 


The Washington Post | Iowa'da tekrar defansta olan Biden, tekrar bu eyalet üzerinde odaklanacak

Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Bİden, 2020 seçimlerine Demokrat Parti'den adaylığını açıkladıktan altı gün sonra Iowa'ya gitmiş ve "Beni o kadar çok göreceksiniz ki bende bıkacaksınız" demişti. Bu vaadine rağmen Biden, anketlerde tepede yer alan isimler arasında eyaleti en az ziyaret eden isim oldu. WP'nin haberine göre Biden, ön seçimlerin en önemli kenti sayılan Iowa'ya tekrar odaklanmaya başlayacak. Demokrat Parti'nin başkan adayını belirleyecek ön seçimlerin ilk ayağı Iowa'da yapılacak.


Moscow Times | Rusya Adalet Bakanlığı: Ülkedeki aile içi şiddet problemi abartılıyor

Rusya Adalet Bakanlığı, AİHM'e gönderdiği bir mektupta ülkedeki aile içi şiddeti "ciddi bir problem olarak" görmediklerini ve durumun abartıldığını ifade etti.


Le Monde | Haiti’de halk sokakta: “Hayat bizi terk etti”

Haiti’de halk yolsuluk ve eşitsizliğe karşı sokağa çıktı. Le Monde, Haiti’ye giderek düzenlediği haberde “Aç bırakılmış, çetelerin düzenli saldırılarının yaşandığı ülkede röportaj” ifadelerini kullandı.


Al Arabiya | İsrail, İran ve Suriye hedeflerini vurdu

İsrail, Suriye’deki İran ve Suriye’nin askeri hedeflerini vurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bir gün önce İsrail’e fırlatılan roket atışının yanıtı verildiği belirtildi. Suriye Devlet Ajansı SANA, İsrail jetlerinin fırlattığı füzelerin başkent Şam’a ulaşmadan etkisiz hale getirildiğini belirtti.