Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | "Devletler teknoloji firmalarını inceleyecek "

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

20 Ağustos 2019 10:13

T24 Dış haberler 

The Washington Post, ilk sayfasına bu ay 31 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırılarına ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın silah satışına ilişkin düzenlemelere sıcak bakmadığını taşırken Wall Street Journal, büyük teknoloji şirketlerinin devletler tarafından incelenecek olmasını manşete taşıdı. Britanya basınında Brexit sonrası için Başbakan Boris Johnson'ın Avrupa Birliği ülkeleriyle yaptığı görüşmeler yer aldı. Al Arabiya ise Sudan'da sivil hükümete geçiş dönemine yönelik gelişmeler yer aldı. 

20 Ağustos 2019 tarihinde dünya basınından öne çıkan bazı manşetler şöyle...

The Washington Post | Trump, silahlarla mücadele konusunda çok az çaba harcıyor

Geçen günlerde ABD’de arka arkaya yaşanan ve 31 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıların ardından silah satışında yeni düzenlemeler beklenirken Beyaz Saray kaynakları Başkan Donald Trump’ın silah satışında sicil incelemesinin yeterli olduğunu düşündüğünü aktardı. Trump’ın ABD’deki Ulusal Tüfek Birliği’nin (NRA) düşüncelerine uygun olarak silah satışındaki düzenlemeyi yeterli buluyor olması tepki çekti.


Financial Times | Macron, Ukrayna diyaloğu peşinde

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İki lider Rusya ve Ukrayna arasında süregelen gerilimin çözülmesi konusunda yapılabilecekleri konuştu. Macron’un G7 Zirvesi’nde Ukrayna ile diyaloğun oluşturulmasını planladığı belirtildi.


The Guardian | Johnson’dan AB’ye Brexit sonrası İrlanda sınırı teklifi

Britanya Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği (AB) liderlerine Brexit sonrasında İrlanda sınırının durumu hakkında teklif götürdü. Brexit’in ardından Birleşik Krallık’ın parçası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasında oluşacak olası fiziki sınırın yerine başka bir anlaşma yapılmasını amaçlayan Johnson, fiziki sınırın demokratik olmayacağın ve Britanya’nın egemenliğini tehlikeye atacağını söyledi. Johnson mektupta, alternatif gümrük anlaşması üzerinde durdu.


The Times | Araştırma: Ebeveynleri en mutlu eden an, çocukların evden ayrılması

Avrupa ülkelerinde araştırma yapan bilim insanları ebeveynlerin en mutlu olduğu dönemi belirledi. Buna göre çocukların evden ayrıldığı dönem bir ebeveynin en mutlu olduğu an. Araştırma, 50 yaş ve üzerinde 55 bin kişiyle yapıldı.

The Wall Street Journal | Devletler teknoloji firmalarını inceleyecek 

Bazı devletler zaten federal hükümetin odağında olan büyük teknoloji şirketleri üzerinde detaylı soruşturma yapmayı planlıyor. Kaynakların Wall Street Journal’a aktardığına göre, soruşturma süreçleri gelecek ay  başlayacak. Soruşturma teknoloji devlerinin pazardaki rekabeti bastırıp bastırmadığını inceleyecek.

Le Figaro | Trump, Taliban’la Afganistan’dan çekilmeyi müzakere ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, 2020’nin sonuna kadar Afganistan’daki 14 bin ABD askerini çekmeyi hedefliyor. Bunun için Afganistan’da hükümet ile Taliban arasında barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan ABD görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini açıkladı. ABD askerleri 18 yıldır Afganistan’daydı.

Al Arabiya | Sudan’da muhalefet koalisyonu 5 sivil adayını açıkladı

Sudan’da muhalefet komisyonu geçiş dönemini konseyinde yer alacak 5 sivil adayını açıkladı. Pazar günü Sudan’da askeri konsey ve muhalefet komisyonu geçiş dönemi boyunca geçerli olacak anlaşmaya imza atmıştı. Anlaşma, altısı sivil ve beşi askerlerden oluşan 11 kişilik ortak bir konseyin kurulmasını öngörüyor. Bu konseyin, seçimler düzenlenene dek üç yıldan fazla bir süre Sudan'ı yönetmesi hedefleniyor.