Dünya Basınında Bugün

Dünya basınında bugün | Brexit Partisi'nden iktidara 12 Aralık armağanı

Farklı ülkelerin gazeteleri bugün ilk sayfalarına neleri taşıdı?

12 Kasım 2019 09:46

T24 Dış haberler

Britanya'da aşırı sağcı Brexit Partisi, 12 Aralık'ta yapılacak seçimlerde iktidardaki Muhafazakar Parti'ye ek destek getirebilecek bir hamle yaptı. Dünyanın birçok farlı noktasındaki gazeteler ilk sayfalarına Hong Kong'da meydana gelen şiddet olaylarını taşıdı. İstifaya zorlanan Bolivya lideri Evo Morales, Meksika'ya sığındı.

12 Kasım 2019 tarihinde dünya basınında öne çıkan bazı başlıklar şöyle...

The Guardian | Farage bütün Muhafazakar Parti koltuklarından geri çekildi

Aşırı Sağcı Brexit Partisi, Britanya'da 12 Aralık'ta yapılacak seçimlerde Muhafazakar Parti'nin kontrol ettiği bölgelere aday çıkarmama kararı aldı. The Telegraph'ın aktardığına göre Brexit Partisi lideri Nigel Farage, İşçi Partisi'nin sahibi olduğu koltuklarda da Muhafazakarlara avantaj sağlamak için aday çıkarmayabileceğinin sinyallerini verdi.


New York Times | Hong Kong'da öfke ve şiddetin günü

Hong Kong'daki hükümet karşıtı protestolarda şiddet artış göstermeye devam ediyor. Dün yapılan eylemlerde polis bir protestocuyu yakın mesafeden vurdu. Bir başka noktada ise protestocular "Çin yanlısı" olduğunu iddia ettikleri bir kişinin üzerine yanıcı madde döküp ateşe verdi. İki kişinin de kritik durumda hastanede olduğu belirtildi.


The Washington Post | Beyaz Saray'da iç tartışmalar soruşturmaya verilecek cevabı gölgeliyor

The Washington Post'un Beyaz Saray ve Kongre yetkililerine dayandırdığı haberine göre ABD Başkanı Trump'ın iki danışmanı arasındaki fikir ayrılıkları sebebiyle Beyaz Saray, Demokratların azil soruşturmasına karşı birbiriyle tutuşmayan açıklamalar yapıyor.


Moscow Times | Kremlin bu yıl dört yönlü Ukrayna zirvesi yapılmasını hedefliyor

Kremlin danışmanı Yuri Uşakov, Ukrayna krizinin çözülmesi için bu yıl uluslararası bir zirve yapılmasının olası olduğunu söyledi. Zirvenin Ukrayna, Rusya, Almanya ve Fransa arasında olması bekleniyor.


Frankfurter Allgemeine | Meksika'nın Hava Kuvvetleri Morales'i sürgüne getirdi

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, darbeyle istifaya zorlanan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in kendisine sığınma hakkı veren Meksika'ya giden bir uçağa bindiğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa süre önce Morales, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Meksika'nın kendisine verdiği sığınma hakkını kullanacağını ancak "yakında zamanda daha güçlü olarak ve daha fazla enerji ile döneceğini" yazmıştı. Ebrard Twitter üzerinden Morales'in Meksika bayrağı tuttuğu resmi paylaşarak, "Meksika Hava Kuvvetleri uçağı Evo Morales ile beraber havalandı. Uluslararası anlaşmalara göre artık Meksika'nın koruması altında, Hayatın ve onurun güvende" ifadelerini kullandı.


Al Arabiya | Suudi Arabistan'ın başkentinde üç sanatçı sahnede bıçaklandı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir müzikal sergileyen üç tiyatrocu oyun sırasında sahneye atlayan bir adam tarafından bıçaklandı. Saldırgan gözaltına alındı. Kraliyet sözcüsü saldırganın Yemen'de yaşayan biri olduğunu bildirdi.